2023. 03. 29. - 08:00

Technológia – Az űr menthet meg minket a betegségektől?

Technológia – Az űr menthet meg minket a betegségektől?

Az űr lehet a kulcsa annak, hogy az emberek megszabaduljanak a betegségektől – állítják a kutatók. A gravitáció hiánya könnyebbé teszi a kísérletekhez szükséges fehérjék előállítását.

Az űrben rejlik a megoldás ahhoz, hogy a betegségek többé ne játsszanak szerepet az életünkben. A gravitáció hiánya ugyanis megkönnyíti a kísérletekhez szükséges fehérjék előállítását. Olvasd el: Ház az űrben embereknek?ur_folddel_01
 
A tudósoknak meggyőződése, hogy a Föld körüli pályán végzett kísérletekkel gyógymódokat fedezhetnek fel a Föld leginkább gyilkos betegségei, például a rák ellen. Olvasd el: A NASA-nál már működik a távorvoslás és a Hologram-technológia
 
A gravitáció hiánya az űrben megkönnyíti a betegségek tanulmányozásához szükséges fehérjék tenyésztését, illetve az azokkal való megküzdés módját.
 
Az egészségügyi cégek világszerte versenyeznek egymással, hogy tanulmányokat végezzenek az űrben és olyan technológiát dolgozzanak ki, amely lehetővé teszi az emberek életének meghosszabbítását. Olvasd el: 
 
„Ez már nem sci-fi. Tavaly hét pályán végeztünk kísérletet - a szám pedig egyre növekszik. A következő hónapban 5-öt repítünk az űrbe, amelyek jellege a bőrápolás jövőjétől a hosszú élettartamú gyógyszereken át az agybetegségekig terjed” – mondta el Yossi Yamin, a SpacePharma óriáscég vezetője.
 
A biológusok az izraeli Technion Egyetemen kifejlesztett technológiával miniatürizálnak kísérleteket, hogy azokat elküldjék a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.