2023. 03. 13. - 09:37

Új technológia – Ezek a szkafanderek miatt tovább lehetünk a Holdon

Új technológia – Ezek a szkafanderek miatt tovább lehetünk a Holdon

Új szkafanderrel állt elő a NASA, melynek köszönhetően az ember hosszabb időt tölhet a Holdon, mint azt korábban lehetségesnek tartották.

Új szkafandert dob a piacra a NASA, amely lehetővé teszi, hogy az ember több időt töltsön a Holdon, mint eddig valaha. Ennek hála tulajdonképpen hosszútávon is ott lehetne élni. Olvasd el: Holdpor menthet meg minket?urhajos_hold_01
 
A ruházatokat 2025-ben az Artemis III küldetés űrhajósai viselik majd, melynek során a legénység egy hetet tölt a Hold felszínén.
 
A küldetés hosszabb, mint bármely korábbi Hold-expedíció. A NASA szerint az új szkafandereknek köszönhetően minden eddig lehetségesnél tovább tartózkodhatnak az űrhajósok a felszínen. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
„Az Artemis-küldetésekkel a NASA az első nőt és az első színes bőrű embert is a Holdra juttatja. Innovatív technológiák segítségével a Hold felszínének minden eddiginél nagyobb részét fedezik majd fel. Az új szkafanderek, melyek lehetővé teszik ezt, javítják az űrkutatási képességeinket” – mondta el az amerikai űrkutatási hivatal szóvivője.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.