2022. 08. 17. - 10:21

4 egyedülálló eset az MI használatára a divatiparban

4 egyedülálló eset az MI használatára a divatiparban
Egy olyan világban, ahol a technológia folyamatosan fejlődik, a divatinnováció is folyamatosan növekszik. Valójában sokan úgy vélik, hogy a technológia és a divat jövőorientált és fogyasztóközpontú.
Ennek egyik példája Lil Miquela Sousa, a világ első virtuális influencere és digitális szupermodellje. Több mint 300 000 Instagram-követővel rendelkezik és olyan márkákkal lépett partnerségre, mint a Dior, a Versace és a Swarovski.
 
 
A divatinnováció másik példája a BioGlitz, az eukaliptuszfa kivonatából készült egyedi formulán alapuló öko-csillámpor. Komposztálható, biológiailag lebomló és nem károsítja a környezetet.
 
Ez a termék bizonyítja, hogy még egy olyan egyszerű dolog, mint a csillámpor is környezetbaráttá tehető.
 
Almából készítenek bőrt
 
Az almabőr a divatinnováció egy következő példája. Az almapektin egy ipari hulladéktermék, amelyet a gyártási folyamat végén gyakran kidobnak.
 
 
A Scalable Garment Technologies Inc. nevű cég létrehozott egy robot kötőgépet, amelyhez 3D modellező szoftver párosul. Ez a gép egyedi, varrás nélküli ruhadarabokat készít. Emellett képes digitalizálni a teljes gyártási folyamatot.
 
Ennek eredményeképpen ez az eljárás nemcsak a környezeti hulladékot csökkenti, hanem hatékonyabb gyártósorokat is létrehoz.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.