2015. 03. 10. - 09:05

Náray Tamás - magyar divattervezők

Náray Tamás - magyar divattervezők

Bemutatjuk hazánk legnagyobb divattervezőit. Ismerd meg Náray Tamást, aki mert nagyot álmodni.

A több generációs értelmiségi családból származó magyar divattervező 1958-ban született egy Nógrád megyei városban, Pásztón. Itt csak rövid ideig élt, ugyanis a szülei Debrecenben kaptak állást, ezért oda költöztek. Az öltözködés mindig is fontos volt a számára. Édesanyja magára rendkívül igényes nő volt, aki gyermekeit is e szerint nevelte. Tamásnak fiatalkorában nem sok lehetősége volt rá, hogy márkás és divatos darabokat vegyen magának. Egy-egy különleges ruhája volt, amit viszont nagyon megbecsült.

Náray Tamás

Náray Tamás sokáig nem tudott a divat pályára lépni

A magyar divattervező mindig is érdeklődött a divat iránt, sajnos azonban sokáig nem tudott erre a pályára lépni. Családjában leginkább mérnökök, orvosok közgazdászok voltak, így mindenkiben nagy felháborodást keltett, amikor bejelentette, hogy művészi pályára lép. Ezt megelőzően külkereskedelmi iskolába járt, majd később közgazdaságot tanult. A diploma megszerzését követően egy külkervállalat művészeti osztályán helyezkedett el. Itt főnökei egy felsőfokú formatervezői tanfolyamra küldték, ezáltal pedig közelebb kerülhetett vágyaihoz.

2000-ben nyitotta meg első üzletét itthon

Sorsa akkor pecsételődött meg, amikor vizsgamunkáját elküldték egy londoni divatbemutatóra, ahol egy művészeti különdíjat és egy francia ösztöndíjat nyert. 1986-ban Párizsba utazott, hogy tanuljon és nem is tért haza csak 1989-ben. Magyarországon azonban nagyon nehezen tudott érvényesülni, még külföldről számos megrendelése volt. Ennek köszönhetően 2000-ben sikerült megnyitni első ruhaszalonját. Tamás mindenért megdolgozott az életben. Napjainkra pedig az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar tervező lett, akinek a divat iránti elhivatottsága adott erőt és kitartást, hogy megvalósítsa álmait.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.