Egészség hírek

A frusztrációk és az érzelmek rémálomhoz vezetnek

A frusztrációk és az érzelmek rémálomhoz vezetnek

Ha rémálmok gyötörnek bennünket, annak érzéseink és frusztrációnk lehetnek az okai – állapították meg a Cardiff-i Egyetem kutatói.

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy gyakran vannak rossz álmaink, érdemes felülvizsgálnunk gondolatainkat: milyen frusztrációval, érzésekkel küzdünk, mi foglalkoztat bennünket.

A kutatók 310 ember bevonásával végeztek tanulmányt, s felfedezték: a frusztráció és az érzések befolyásolják az álmainkat.

Azok az emberek, akik függetlenségre vagy kötődésre vágynak, s attól félnek, hogy mindez nem teljesül, jóval frusztráltabbak lehetnek, több rémálom gyötörheti őket, vagy olyan álmok, melyek szomorú, haragos érzésekkel teliek.

Aki frusztrált, jellemzően negatív álmokkal küzd alvás közben

Aki frusztrált, jellemzően negatív álmokkal küzd alvás közben

Amikor arra kérték a résztvevőket, értelmezzék az álmaikat, sokkal inkább használtak negatív szavakat, mint akik úgy érezték, hogy pszichológiai szükségleteik teljesülnek.

A brit tanulmányt a Motivation and Emotion szaklapban publikálták.

„Az ébrenlét alatti pszichológiai igények visszatükröződnek álmainkban” – magyarázta a tanulmány vezetője, Netta Weinstein, a Wales-i Cardiff Egyetem munkatársa.

Az is kiderült, hogy azok az emberek, akik frusztráltak a mindennapjaikban, sokkal gyakrabban álmodnak arról, hogy leesnek, elesnek, megtámadják őket.

„A kutatók és a teoretikusok egyetértenek abban, hogy az ismétlődő álmok arra késztetik az embereket, hogy felülvizsgálják és feldolgozzák az életükben jelen levő problémákat. Feltételezhető, hogy az álmok annak is köszönhetők: nem sikerült alkalmazkodniuk felmerülő kihívásokhoz” – mondta Netta Weinstein, hozzátéve: az álmok tartalmát jobban befolyásolhatják a tartós igények, tapasztalatok.

Kapcsolódó cikk:

Jó alvásért nyissuk ki az ablakot?

Hoppá: a nők eleve fittebbek, mint a férfiak?

B.A.

 

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Bombaként robban pár nappal ezelőtt a hír, miszerint a színésznő állapotos. Most pedig azt pletykálják, hogy ikreket vár.   
4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is é...

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincsein...
Kylie Jenner pánikba esett - le akarták fotózni

Kylie Jenner pánikba esett - le akarták ...

Aggódik a lányáért Kris Jenner. Kylie, akiről szeptember óta az a hír járja, hogy várandós, keveset teszi ki a lábát otthonról, minap azonban pánikban hívta fel...
Mennyi vitaminra van szüksége a macskának?

Mennyi vitaminra van szüksége a macskána...

Nem igényel különösebb figyelmet a háziállat vitaminigénye, azonban egy-két dologra érdemes gondot fordítani.   
Elhunyt a Cranberries énekesnője

Elhunyt a Cranberries énekesnője

Mindössze 46 évesen távozott az élők sorából Dolores O’Riordan, a Cranberries zenekar énekesnője. Január 15-én, Londonban hunyt el, ahol új dalok felvételével f...
Senki sem tökéletes

Senki sem tökéletes

Kutatások igazolják, hogy azok az édesanyák, akik mindenben a tökéletességre törekednek hajlamosabbak a depresszióra.   
Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a nőknek sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akik már kapcsolatban élnek. Vajon mi lehet az oka?  
Kendall Jenner ledobta a textilt

Kendall Jenner ledobta a textilt

A népszerű modell a testvéreihez hasonlóan megvált ruháitól egy fotózás kedvéért. Nézd csak!  
A kevés hús segíthet a fogyásban?

A kevés hús segíthet a fogyásban?

Kutatók szerint hiába figyelnek a fogyni vágyók arra, hogy mennyit esznek a sok hús gátolhatja a súlyvesztést.   
Eljegyezték Britney Spears-t?

Eljegyezték Britney Spears-t?

Okot adott a találgatásokra a tehetséges énekesnő – Britney Spearsről ismert, hogy 2016 vége óta a nála fiatalabb Sam Ashgarival jár, de vajon már a vőlegénye i...
< >