2022. 04. 13. - 09:20

A nők hajlamosabbak a fejfájásra

A nők hajlamosabbak a fejfájásra

Sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki fejfájás egy nőnél, mint egy férfinál – állapították meg a kutatók. A hölgyek 6 százaléka havonta többször tapasztalja meg a problémát.

A nők nagyobb valószínűséggel szenvednek fejfájástól, mint a férfiak – mutattak rá szakemberek. Kutatásukból kiderült, hogy a hölgyek 6 százaléka sokszor akár a hónap felében fejfájást tapasztal.
 
Ez azt jelenti, hogy 20-ból több mint 1 nőnél jelentkezik a panasz, szemben a férfiak 2,9 százalékával.
 
A Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem vizsgálata azt is megállapította, hogy a hölgyek kétszer nagyobb valószínűséggel küzdenek migrénnel, mint a férfiak. Olvasd el: Miért fontos vizet fogyasztani?
 
A nők nagyobb valószínűséggel szenvednek fejfájástól, mint a férfiak
A nők nagyobb valószínűséggel szenvednek fejfájástól, mint a férfiak
 
A migrén a fejfájásnál súlyosabb: akár három napig is eltarthat, hányással, fény- és zajérzékenységgel járhat.
 
Az egyetem elemzése 357 tanulmányt vizsgált át az 1960-as évektől napjainkig. A szakértők becslése szerint nagyjából minden hatodik embernek fáj a feje a Földön egy adott napon. Olvasd el: Pánik vagy betegség a magas vérnyomás?
 
A kutatók megjegyezték, hogy a magas jövedelmű országokban élők több fejfájásról számoltak be – de ennek az is oka lehet, hogy nagyobb számú tanulmányt végeztek a fejlett országokban.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.