2022. 01. 05. - 10:35

Koronavírus – Ezek az Omicron variáns legfőbb tünetei - oltottaknál is

Koronavírus – Ezek az Omicron variáns legfőbb tünetei - oltottaknál is

A koronavírus-fertőzés sokféleképpen érintheti a szervezetet, ezért fontos megérteni a tüneteket és a lehető leghamarabb észlelni őket. Melyek az Omicron variáns legfőbb jellemzői?

A koronavírusnak 2022 elején ismét újabb változatával nézünk szembe. Bár az egészségügyi szakértők szerint az új Covid-változatokhoz kapcsolódó tünetek többsége változatlan marad, az Omicron variánssal fertőzöttek új tünetekről számolnak be - még a teljesen beoltottak is.
 
Az Omicron-variáns enyhe megfázáshoz hasonló tüneteket okozhat
 
A rendelkezésre álló adatok alapján többnyire enyhe fertőzésekhez vezet az Omicron, mely számos, megfázáshoz hasonló tünetet eredményez. 
 
Ilyen a láz, a torokfájás, kaparó érzés a torokban, fejfájás, orrfolyás, fáradtság, gyakori tüsszögés. Olvasd el: Ezek a tünetek hónapokkal a koronavírus után is fennállhatnak
 
Omicron - szokatlan tünetei is vannak az új koronavírus-variánsnak
Omicron - szokatlan tünetei is vannak az új koronavírus-variánsnak
 
Vannak azonban szokatlan tünetei is ennek az új koronavírus-variánsnak.
 
Az egyik legérdekesebb tanulmány, melyet ebben a témában végeztek a szakértők, az éjszakai izzadást emeli ki. Sok beteg, akiket az Omicron variáns fertőzött meg, erre panaszkodott, számos esetben az ágyneműjük és a ruhájuk is átázhat az izzadság miatt. Olvasd el: Furcsa koronavírus tünet - piros foltok a nyelven
 
A beoltottak is figyeljenek!
 
Aki felvette valamennyi vakcinát, ugyanúgy megfertőződhet, természetesen azzal az előnnyel, hogy a súlyos megbetegedést elkerülheti. Az Omicron variáns több mint 30 aggasztó mutációt tartalmaz a tüskeproteinjében, mely lehetővé teszi a teljesen beoltott emberek megfertőzését is.
 
A szakértők felhívják a figyelmet, hogy beoltottak is tapasztalnak érdekes tüneteket az Omicron esetén, amire érdemes odafigyelni.
 
Ilyen a hányinger, torokfájás, enyhe hőmérséklet-emelkedés, fejfájás, étvágytalanság és a hányás.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.