2020. 07. 09. - 10:55

Az sem mindegy, hogyan kezeljük a zöldségeket koronavírus idején

Az sem mindegy, hogyan kezeljük a zöldségeket koronavírus idején

A koronavírus idején olykor a megfelelő bevásárlás is problémásnak tűnhet. A gyümölcsök, zöldségek és élelmiszerek tisztításának megvan a helyes módja, melyet érdemes betartani a vírussal szembeni védekezés részeként.

Talán volt már olyan érzésünk, amikor maszkban, esetleg kesztyűt is felvéve vásárolni mentünk, hogy nincs igazán biztonságérzetünk: hiszen ha otthon felbontjuk a csomagolást, szintén kapcsolatba kerülhetünk a kórokozókkal.
 
Érdemes áttekinteni, mit tegyünk, ha már hazahoztuk a zöldségeket és gyümölcsöket.
 
1.Mossunk kezet alaposan szappannal, amint hazaértünk a boltból. Jusson eszünkbe, hogy legalább 30 másodpercig kell dörzsölnünk a kezünket. Ne hagyjuk ki tenyereket, a kézfejet és az ujjak közét.
 
Alaposan megtisztítva együk és főzzük a zöldségeket, gyümölcsöket
Alaposan megtisztítva együk és főzzük a zöldségeket, gyümölcsöket
 
2.Vegyük le a bevásárlóruhánkat és tároljuk egy másik szennyestartóban, mint a többi ruhát. Ne érintsünk meg otthon semmit, amíg nem fertőtlenítjük a kezünket. Érdemes le is zuhanyozni bevásárlásból jövet. Olvasd el: Vigyázz - ezek az ételek csökkenthetik az immunitást
 
3.Vegyük ki a dobozokat és egyéb csomagolásokat a táskából, s azokat dobjuk ki a kukába. Szappanos vízzel vagy alkoholos fertőtlenítővel töröljük át a megvásárolt árut. A csomagok tisztításához használhatunk alkoholt vagy fertőtlenítő spray-t is. 
 
4.A zöldségeket és a gyümölcsöket ivóvízzel vagy tisztított vízzel mossuk le. Majd töltsünk meg egy tárolót vízzel és adjunk hozzá klórt. Áztassuk őket benne pár percig, majd töröljük le nedves ruhával, esetleg ivóvízzel öblítsük le.
 
5.A zöldségeket és gyümölcsöket tiszta konténerbe vagy csomagba rakjuk bele és helyezzük a hűtőbe. Anélkül soha ne rakjuk be őket, hogy megtisztítottuk volna.
 
6.Soha ne használjunk fertőtlenítőszert, törlőt vagy szappant a gyümölcsök és zöldségek tisztításához. Sose felejtsünk el megmosni őket ivóvízzel, mielőtt esszük vagy főzzük őket.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.