2022. 05. 23. - 10:25

Csokoládéval kisebb eséllyel halunk meg fiatalon?

Csokoládéval kisebb eséllyel halunk meg fiatalon?

Jó hír a csokoládéimádóknak: egy új tanulmány szerint ez a közkedvelt édesség csökkenti annak esélyét, hogy az ember fiatalon haljon meg.

Vajon kisebb bűntudattal majszolunk majd el pár kocka csokit, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mérsékeli a fiatalon elhalálozás valószínűségét?
 
Egy új tanulmány rámutatott, hogy a csokoládéevés 12 százalékkal csökkenti a korai halálozás kockázatát - a rendszeres fogyasztók kisebb eséllyel szenvednek szívbetegségben vagy rákbetegségben, sőt a diabétesz avagy cukorbetegség rizikója is mérséklődik.
 
A szakértők hozzátették: a csokoládé képes csökkenteni a rossz koleszterin szintjét és a vérnyomást. Akik gyakran esznek belőle, aktívabbak és karcsúbbak is. Olvasd el: 5 mítosz a csoki kapcsán
 
Kutatók szerint a csokoládéevés 12 százalékkal csökkenti a korai halálozás kockázatát
Kutatók szerint a csokoládéevés 12 százalékkal csökkenti a korai halálozás kockázatát
 
Hogy mi állhat emögött? A kakaóban lévő, flavonoidokként ismert vegyületek javítják az erek egészségét.
 
A friss tanulmány részben eloszlathatja az aggályokat az alacsony vagy mérsékelt csokoládéfogyasztás káros egészségügyi hatásait illetően – mondta Jiaqi Huang, az amerikai, Marylandi Nemzeti Rákkutató Intézet professzora. Olvasd el: Segíthet a fehér csoki fogyni?
 
Vannak ugyanakkor, akik nem mernének megesküdni a jótékony hatásokra. A British Heart Foundation, azaz Brit Szívalapítvány szerint a tanulmány nem elég meggyőző ahhoz, hogy csökkenjen a szívbetegségek kockázata.
 
„Rendben van, hogy az ember időnként megjutalmazza magát egy kis csokival, ám egyetlen étel vagy tápanyag sem fontosabb, mint egy általánosan kiegyensúlyozott egészséges táplálkozás – hívták fel a figyelmet.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.