2022. 08. 17. - 10:35

Edzeni kell a vegánoknak, ha egészséges csontokat akarnak

Edzeni kell a vegánoknak, ha egészséges csontokat akarnak

Fennáll a veszélye, hogy gyenge csontozatúak lesznek a vegánok, ha nem járnak edzőterembe és nem erősítenek – állítja egy tanulmány.

Amennyiben egészséges csontokra vágynak, jobban teszik, ha edzőteremben erősítenek a vegánok – hívta fel a figyelmet egy új kutatás. Olvasd el: A vegán étrend még a mediterránnál is jobb?
 
A szakemberek rámutattak, hogy akik növényi alapú étrendet folytatnak és mellette erősítő edzésre járnak, erősebb csontozattal rendelkeznek, mint azok, akik más típusú testmozgást végeznek – például kerékpároznak vagy úsznak.
 
A Bécsi Orvostudományi Egyetem kutatócsoportja 43, legalább öt esztendeje vegán férfi és nő adatait vizsgálta. Arra a következtetésre jutottak, hogy akik rezisztencia tréningeztek, például gépeket vagy súlyokat használtak, erősebbek voltak, mint azok, akik ilyesmit nem csináltak. Olvasd el: A vegán étrend jó módszer a fogyásra?
 
Edzeni kell a vegánoknak, ha egészséges csontokat akarnak
Edzeni kell a vegánoknak, ha egészséges csontokat akarnak
 
A tanulmány arra is rávilágított, hogy a vegán gyerekek alacsonyabbra nőnek és gyengébbek a csontjaik, mint azoknak, akik húst esznek.
 
„A veganizmus globális tendencia, világszerte egyre többen követik a tisztán növényi alapú étrendet – magyarázta Christian Muschitz, a tanulmány egyik szerzője. - Tanulmányunk kimutatta, hogy a rezisztencia-edzés ellensúlyozza a vegán emberek csontszerkezetének csökkenését a mindenevőkhöz képest.
 
Hozzátette: a vegán életmódot folytató embereknek rendszeresen ilyen edzéseket kell végezniük, ha meg akarják őrizni csontjaik erősségét.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.