2022. 12. 28. - 10:35

Egy edzés 6 hét alatt visszafordíthatja a hosszú Covid hatásait

Egy edzés 6 hét alatt visszafordíthatja a hosszú Covid hatásait

A hosszú Covid hat hét leforgása alatt visszafordítható egy edzéstervvel – állítja egy új tanulmány. A betegség utóhatásaitól rengeteg ember szenved.

Mindössze 6 hét alatt vissza lehet fordítani a hosszú Covid hatásait egy új edzésterv segítségével. A testmozgás-program finom nyújtással indít, s egészen olyan sporttevékenységekig fejleszt, amit a koronavírus betegség előtt el tudott végezni az ember.
 
A Leedsi Egyetem és a Leeds Beckett Egyetem tudósai 31 olyan emberen tesztelték a rendszert, akiknél fennálltak a hosszú Covid tünetei – köztük az agyi köd, a fáradtság és a légszomj.
 
A programot megelőzően a páciensek heti három olyan esetről számoltak be, amikor rendkívül kimerültek voltak, ez azonban a rendszeres edzés után átlagosan egy alkalomra csökkent. Olvasd el: Hajhullást és libidócsökkenést okoz a hosszú Covid
 
Az erőkifejtés utáni rossz közérzet, kimerültség tipikus hosszú Covid-tünet
Az erőkifejtés utáni rossz közérzet, kimerültség tipikus hosszú Covid-tünet
 
„A hosszú távú Covid nagyjából 2 millió embert érint az Egyesült Királyságban. Hatással van életminőségükre és bizonyos esetekben munkaképességükre is. Szorongató és ellehetetlenítő helyzet mondta el dr. Manoj Sivan, a Leedsi Egyetem projektjének felügyelője. - Az erőkifejtés utáni rossz közérzet, a tünetek súlyosbodása, vagy egyszerűen az „összeomlás”, ahogyan azt a betegek gyakran leírták, a hosszú Covid meghatározó és fontos tünetei”.
 
Dr. Sivan megjegyezte: amikor a betegek összeomlást tapasztalnak, a teljes kimerültség érzését tapasztalják. Rendkívül fáradtak, órákig vagy néha akár napokig képtelenek folytatni tevékenységüket. Olvasd el: A hosszú Covidot is diagnosztizálja a mesterséges intelligencia
 
„A kutatás eredményei izgalmasak, ez ugyanis az első alkalom, hogy összeomlási epizódokat használunk az állapot jelzőjeként. A fent említett, strukturált ingerlési programról azonban kimutatták, hogy jelentősen csökkenti a tüneteket és javítja az életminőséget” – bizakodott a szakember.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.