2022. 07. 27. - 09:30

Hajhullást és alacsony libidót okoz a hosszú Covid

Hajhullást és alacsony libidót okoz a hosszú Covid

Aggasztó tünetek: a hosszú Covid a szakemberek szerint hajhullást okozhat és a szexuális vágy csökkenését is eredményezheti.

Nagyon úgy tűnik, hogy a hajhullás és az alacsony szexuális vágy is a hosszú Covid tünetei közé sorolható.
 
Egy új kutatás rámutatott: a betegek, akik elkapták a koronavírust, több mint 60 tünetet tapasztaltak – s ezek nyomasztó hatásai közé tartozik az alopecia, vagyis a haj hullása és a szexuális diszfunkció.
 
A tanulmány több mint 2 millió ember által bejelentett panaszt vizsgált, 12 héttel azután, hogy először megfertőződtek a Covid-19-el. Olvasd el: A hosszú Covid-ot is diagnosztizálja a mesterséges intelligencia
 
A hajhullás és az alacsony libidó is a hosszú Covid tünetei közé sorolható
A hajhullás és az alacsony libidó is a hosszú Covid tünetei közé sorolható
 
„A kutatás igazolja, amit a páciensek az orvosoknak és a döntéshozóknak már mondtak a járvány során – jegyezte meg dr. Shamil Haroon, a Birminghami Egyetem munkatársa. - A hosszú ideig tartó Covid tünetei rendkívül széleskörűek, s nem magyarázhatók teljes mértékben más tényezőkkel, például életmóddal vagy krónikus egészségi állapotokkal.Olvasd el: Nagyobb védelmet nyújt a vakcina, mint a korábbi koronavírus-fertőzés
 
Hozzátette: a jelenlegi tanulmány során azonosított tünetek segíteni fognak a klinikusoknak és a klinikai irányelvek kidolgozóinak abban, hogy javítsák a Covid-19 hosszú távú hatásait elszenvedő betegek értékelését - ezt követően pedig mérlegeljék, hogyan kezelhetőek legjobban ezek a panaszok.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.