2021. 01. 25. - 10:35

Egy sisak, amely azonosítja az Alzheimer-jellegű demenciát

Egy sisak, amely azonosítja az Alzheimer-jellegű demenciát

Hordozható, agy-feltérképező készüléket alkotott egy cég, mely képes azonosítani az Alzheimer-kór demenciájának korai jeleit.

A CES 2021 technológiai kiállítás idén is számos meglepő újdonsággal szolgált. Bár a Las Vegasi rendezvényt ezúttal virtuális formában tartották meg, arról nem hiányoztak a legjelentősebb technológiai óriások, melyek előrukkoltak egyedülálló találmányaikkal.
 
Az elektronikai tárlaton felvonultatott újdonságok között számos olyan is megtalálható, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az emberek egészségének figyelemmel kísérését otthon.
 
Egyik közülük a sisak, mellyel lehetővé válik az Alzheimer-kórra utaló demencia jeleinek azonosítása. Olvasd el: Sütirajzból szúrja ki az Alzheimer-kórt a mesterséges intelligencia
 
Agy-feltérképező sisakot alkottak kutatók a demencia jeleinek korai azonosítására
Agy-feltérképező sisakot alkottak kutatók a demencia jeleinek korai azonosítására
 
Manapság általában elektroencefalogramot (EEG-t) használnak a szakemberek az orvosi rendelőkben és a kórházakban, hogy észleljék az agyban bekövetkező elektromos aktivitást - mindenféle neurológiai rendellenesség, így például az epilepszia és a demencia diagnosztizálása céljából.
 
Az iSyncWave vállalat mindezt otthon is lehetővé teszi a hordozható agy-feltérképező sisak segítségével, amely képes azonosítani az Alheimer-kórra jellemző demencia korai jeleit, s LED-terápiát biztosít nemcsak a demencia, de a Parkinson-kór, a PTSD, az ADHD, a depresszió és egyéb neurológiai problémák esetén is. Olvasd el: Agyvizsgálatokkal térképezik fel tudósok a magányt
 
A hagyományos EEG-hez képest – melyhez fejbőrhöz ragasztott elektródák csoportja vagy géllel töltött elektródás sisak szükséges – az iSyncWave találmánya csupán ül a fej tetején és gélt sem igényel.
 
Bár még fejlesztés alatt áll, eltarthat egy ideig, mire valóban beszerezhetővé válik.
 
Ám mindenképp ígéretes találmánynak tűnik a demencia korai jeleinek azonosításában.
 
 
Fotó: iMediSync
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.