2022. 05. 11. - 09:20

Elég 1 hét távol a közösségi médiától és csökken a depresszió

Elég 1 hét távol a közösségi médiától és csökken a depresszió

Tartottunk már szünetet az utóbbi időben? Előfordult, hogy nem nézegettük napokig a közösségi médiát? Kutatók szerint ez igen előnyös hatással van ránk.

Nem is hinnénk, milyen hatást gyakorol elménkre a közösségi média. Egy tanulmány most rámutatott: elegendő egy hét, amelyet tőle távol töltünk, s máris csökken a szorongás, a depresszió.
 
Vagyis, ha panaszaink vannak, érdemes szünetet tartani, nem használni az olyan applikációkat, mint az Instagram, a TikTok vagy a Facebook s mentális egészségünk profitál belőle.
 
A kutatók 154, 18 és 72 év közötti emberből álló mintát használtak - két csoportra osztva őket. Az egyiket eltiltották a közösségi média használatától, a másikat nem. Olvasd el: Ne lógjunk a telefonon! Enyhíti a szorongást
 
Elég 1 hét távol a közösségi médiától és csökken a depresszió
Elég 1 hét távol a közösségi médiától és csökken a depresszió
 
Azoknak, akik egyhetes szünetet tartottak, átlagosan 46-ról 55,93-ra emelkedett a jó közérzet szintje a Warwick-Edinburgh-féle mentális jólét skálán. A depresszió és a szorongás szintje szintén csökkent. Olvasd el: Két perc közösségi médiában töltött idő tönkreteheti a hangulatunkat
 
„A közösségi média ma már az élet része, sok ember számára nélkülözhetetlen eszköz önmaga megmutatásában és abban, hogyan kommunikál másokkal" – mondta dr. Jeff Lambert, a Bathi Egyetem kutatócsoportjának vezetője.
 
Hozzátette azonban: ha hetente órákat töltünk görgetéssel és úgy érezzük, ez negatív hatással van ránk, érdemes lehet csökkenteni a közösségi média-használatot, hátha segít.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.