2022. 04. 27. - 09:20

Ne lógjunk a telefonon! - Enyhíti a szorongást

Ne lógjunk a telefonon! - Enyhíti a szorongást

Komoly előnyei vannak annak, ha csökkentjük az okostelefon használatával töltött időt – mutattak rá a kutatók. Enyhíti ugyanis a szorongást.

Napjainkban szinte már lehetetlen az okostelefon használatának elkerülése, különösen, hogy állandóan újabb és újabb alkalmazások könnyítik rajta keresztül a mindennapjainkat.
 
Német kutatók szerint ugyanakkor a túl sok mobilozás nagymértékben hozzájárul a szorongáshoz, ezért fontos lenne napi 1 órával lecsökkenteni a telefonhaszálatot.
 
Friss tanulmányuk rámutatott, hogy az okostelefon alkalmazásának mérséklése számos pozitív hatást gyakorol az ember közérzetére. Olvasd el: Nem növeli az agydaganat kockázatát a mobiltelefon?
 
A túl sok mobilozás nagymértékben hozzájárul a szorongáshoz
A túl sok mobilozás nagymértékben hozzájárul a szorongáshoz
 
Azok ugyanis, akik kevesebbet használnak telefont, elégedettebbek az életükkel és nagyobb valószínűséggel sportolnak.
 
Dr. Julia Brailovskaia és a Ruhr-Universität Bochum szakértői arra voltak kíváncsiak, vajon jobb-e az életünk okostelefonok nélkül, vagy van-e megfelelő és kellemes időszak a napi használatukhoz. Olvasd el: Meddővé tehetik a férfiakat a mobiltelefonok?
 
A csapat 619 embert vont be a vizsgálatba, akiket három csoportra osztott: 226-an csökkentették a telefonjukkal töltött időt, 200-an egy hétre félretették a készülékeket, 193-an pedig egyáltalán nem változtattak a viselkedésükön.  
 
„Kiderült, hogy az okostelefon-használat teljes feladása és napi alkalmazás egy órával való csökkentése pozitív hatással volt a résztvevők életmódjára és jólétére” – mondta el dr. Brailovskaia.
 
Hozzátette: abban a csoportban, akik mérsékelték a használatot, ezek a hatások még tovább tartottak, s így stabilabbak voltak, mint az absztinens, vagyis a telefont teljesen elhagyó csoportban.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.