2022. 01. 31. - 11:00

Hetek alatt felismeri a depressziót a mesterséges intelligencia?

Hetek alatt felismeri a depressziót a mesterséges intelligencia?

A videójátékok és a mesterséges intelligencia gyorsabban segíthet diagnosztizálni és kezelni a depressziót, mint a doktorok – mutattak rá a kutatók.

A jelek szerint az orvosoknál előbb ismerheti fel – sőt, kezelheti – a depressziót a mesterséges intelligencia és a videójátékok. A kutatók gyors módszert találtak ki a hangulati zavar diagnosztizálására, videojátékok és mesterséges intelligencia technológia segítségével.
 
A Thymia platform egy programot fejlesztett ki, mellyel játszhatnak a páciensek, eközben a mesterséges intelligencia (MI) bizonyos viselkedéseket, hangszíneket és kifejezéseket észlel és elemez. Olvasd el: Mesterséges intelligencia terápia csökkentheti a depressziót és a szorongást
 
Egy ideig megfigyelés alatt kell tartani őket, de az orvossal való találkozások között játszhatnak a videojátékokkal.
 
Gyorsan felismerheti a depressziót a mesterséges intelligencia és a videójáték?
Gyorsan felismerheti a depressziót a mesterséges intelligencia és a videójáték?
 
„A meglévő rendszer sajnos számos szempontból hibás: a háziorvosoknak nincs idejük, a meglévő rendszerek szubjektív kérdőívek, amelyek hihetetlenül elfogultak, a találkozók között pedig nincs nyomon követés – mondta dr. Emilia Molimpakis, a
Thymia vezérigazgatója és társalapítója. - A Thymia az első olyan rendszer, amely objektivitást kínál és többféle adatot használ a depresszió igazán pontos és robusztus modelljének létrehozásához.”
 
A cél sokkal hamarabb diagnosztizálni a betegeket és biztosítani a megfelelő kezelésüket. Olvasd el: Beültetett terapeuta is lehet a mesterséges intelligencia?
 
„Reméljük, hozzájárulunk ahhoz, hogy jóval gyorsabban helyes diagnózist állítsanak fel az orvosok. Ez jelenleg évekbe telik, amit az új módszerrel hetekre lehet lecsökkenteni. Bízunk abban is, hogy segítünk nekik megtalálni a megfelelő kezelést minden egyes páciens számára” – fogalmazott dr. Molimpakis.
 
A klinikai vizsgálatok a University College Londonban és a King's College Londonban várhatóan még 2022-ben elkezdődnek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.