2021. 12. 06. - 10:35

Ha jó filmet akarunk, ne együnk kukoricát?

Ha jó filmet akarunk, ne együnk kukoricát?

A moziban fogyasztott pattogatott kukorica tönkreteheti a moziélményt – állítják szakértők. Az evés ugyanis eltereli a nézők figyelmét.

Szeretünk pattogatott kukoricát enni a moziban? Sokan imádják, s le sem mondanának róla szívesen, ha filmet mennek nézni.
 
Szakértők szerint azonban vagy egyik, vagy másik tevékenység érvényesül. A pattogatott kukorica fogyasztása elronthatja a filmélményt.
 
A holland Erasmus Egyetem kutatói kiderítették, hogy a finomságok rágcsálása a moziban elvonja a figyelmünket, az étel ízére fókuszálunk, ahelyett, hogy a filmet néznénk. Olvasd el: Egészséges rágcsálnivalók, amelyekkel fogyhatsz is
 
Az ízletes pattogatott kukorica elvonhatja figyelmünket a filmről
Az ízletes pattogatott kukorica elvonhatja figyelmünket a filmről
 
„A vállalatok szándékosan használnak élelmiszereket, hogy élvezetes vásárlói élményeket teremtsenek – vélekedik dr. Anne-Kathrin Klesse és dr. Emily Garbinsky. – Ilyenek példának okáért a vidámparkok, a mozi és a koncerthelyszínek, hogy a fogyasztók jobban élvezhessék ezeket a helyeket.”
 
Ugyanakkor, a kutatás azt sugallja, hogy ez a stratégia visszaüthet.
 
„A boldogság és a jóllét kulcsa az, hogy teljes mértékben élvezhessük az élményeket. Kutatásunk azonban bepillantást enged abba, milyen környezeti tényezők befolyásolhatják negatívan ezeket.” Olvasd el: 4 plusz rossz dolog, amit a fogaiddal tehetsz
 
A kutatók szerint fontos olyan környezetet teremteni, melyben a fogyasztók teljes mértékben elköteleződhetnek az élmények maximalizálása érdekében. Ilyen egy koncert meghallgatása is.
 
A csábító élelmiszerek jelenléte azért káros, mert elvonja az ember figyelmét. Arra készteti, hogy képzelje el, mit kóstol majd legközelebb, s ez valójában csökkenti a jelenlegi élmény iránti elkötelezettséget, valamint az általa nyújtott élvezetet – fogalmaznak a szakemberek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.