2022. 08. 29. - 12:26

Metaverzumban gyógyítanak a jövő orvosai

Metaverzumban gyógyítanak a jövő orvosai

Az egészségügyi szakemberek régóta álmodtak arról, hogy elmerülhetnek betegeik világában - a metaverzum technológia megjelenésével ez az álom lassan valósággá válik. 

A metaverzum az információhoz való hozzáférés új módját kínálja, sok különböző rendszerből származó adatot egyesít, azt pedig egyszerű és intuitív módon használja fel.
 
 
Ezzel a hologrammal, vagy ahogyan a Microsoft nevezi, "holoportációval" úgy lehet interakcióba lépni, megtalálni és diagnosztizálni a szövődményeket, mintha a beteg fizikailag ugyanabban a szobában lenne.
 
A technológia forradalmasíthatja az orvostudományt és a beteg-orvos interakciót, segítheti a doktorokat a műtétekre való felkészülésben, a távoli segítségnyújtásban és az irányított segítségnyújtásban, erősítve a telemedicinát.
 
A  metaverzum segíti az orvosok munkáját
 
A metaverzum alkalmazása az egészségügyben azonban nem korlátozódik a diagnózisra és a kezelésre. Az információhoz való hozzáférés új módját is biztosíthatja.
 
Képzeljük el például, hogy egyszerre láthatjuk egy beteg összes orvosi kartonját, ahelyett, hogy különböző rendszerekben és több fájlban kellene keresgélnünk.
 
Vagy képzeljük el, hogy egy beteg testének háromdimenziós modelljét láthatjuk, beleértve az összes belső szervét. Ez lehetővé tenné a klinikusok számára a műtétek hatékonyabb megtervezését és segítene elkerülni a lehetséges komplikációkat.
 
 
A metaverzum technológiát az egészségügyi szakemberek közötti kommunikáció javítására is használják. A sebészek például már távoli segítséget nyújthatnak a műtétek során, ami felbecsülhetetlen értékű lehet olyan esetekben, amikor nincs elérhető szakember.
 
Emellett a metaverzum arra is használható, hogy az eljárások során irányított segítséget nyújtson, ami különösen a tapasztalatlan klinikusok számára lehet hasznos.
 
Az ilyen típusú támogatás nyújtásával a metaverzum világszerte hozzájárul az egészségügyi ellátás minőségének javításához.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.