2022. 08. 26. - 11:55

Gyorsítja az orvosok munkáját az MI új rendszere

Gyorsítja az orvosok munkáját az MI új rendszere
Az elektronikus egészségügyi nyilvántartásokat (EHR) áttekintő orvosoknak gyakran kell gyorsan információt találniuk a kezelési döntések meghozatalához. A nyilvántartások nehézkes volta azonban akadályozhatja a folyamatot.
Ennek az adathiánynak a leküzdése érdekében az MIT kutatói orvosi szakértőkkel együttműködve tanulmányozták az EHR-ek áttekintésekor feltett kérdéseket.
 
Ezután autentikus kérdések hatalmas halmazát generálták és ezeket a kérdéseket arra használták, hogy az orvosok hatékonyabban találják meg a keresett információkat a betegnyilvántartásokban.
 
 
A tanulmány megállapította, hogy az orvosok gyakran lekérdezik a páciensek EHR-eit a kezelési döntések meghozatalához szükséges információkért. Például rákérdezhetnek a beteg gyógyszereire, jelenlegi egészségi állapotára vagy a legutóbbi laboreredményekre.
 
Hatékonyabb információszerzésre van lehetőség az MI-vel
 
A kutatócsoport ezeket az információkat olyan gépi tanulási modellek kifejlesztéséhez használta fel, amelyek segítségével az orvosok hatékonyabban találhatnak információkat a nyilvántartásokban.
 
 
Ezeket a modelleket úgy tervezték, hogy azonosítsák a releváns információkat a betegekkel kapcsolatban és kérdéseket javasoljanak, amelyeket a doktor feltehet az információk megtalálása érdekében.
 
A modellek azt is képesek megjósolni, hogy az orvosok milyen kérdéseket tesznek fel a legnagyobb valószínűséggel a páciens egészségügyi dokumentációjának konkrét kontextusa alapján.
 
Ez a kutatás segíthet javítani az orvos-beteg kommunikáció hatékonyságát és végső soron a betegek jobb ellátásához vezethet. Azt is remélik, hogy ez a munka segít csökkenteni az EHR-ek által az orvosokra jelenleg rótt terheket.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.