2020. 06. 24. - 10:35

Miért érdemes este tejet inni?

Miért érdemes este tejet inni?

A tej fogyasztása csökkenti esélyünket arra, hogy olyan egészségügyi problémák miatt haljunk meg, mint a szívkoszorúér-betegség vagy a stroke. Mi mindent tud azonban még ez az egyszerű ital?

A tej lényegében egy teljes étel. Rengeteg tápanyagot tartalmaz, A-, B1-, B12-, D-vitamint, foszfort, káliumot, magnéziumot és riboflavint, vagyis az egyik legjobb ital, amellyel kiegészíthetjük étrendünket.
 
A Readingi, a Cardiffi és a Bristoli Egyetemen végzett tanulmányok alapján a tej 15-20 százalékkal csökkenti az olyan egészségügyi problémákból eredő halált, mint a stroke vagy a szívkoszorúér-betegség.
 
A tej fogyasztása a kutatók szerint egészségügyi tekintetben túlszárnyalja az ivásával járó esetleges veszélyeket. A növekedés, a csontok egészsége, a krónikus betegségekre gyakorolt hatás ugyanis jelentős a csökkent morbiditás és túlélés szempontjából. Olvasd el ezt is: teát sem jó bármikor inni
 
A tej este fogyasztva a legelőnyösebb
A tej este fogyasztva a legelőnyösebb
 
Miért érdemes este tejet inni?
 
Ezen egészséges ital legtöbb előnyét az Ayurveda szerint akkor élvezhetjük, ha este fogyasztjuk.  Miért? Egyrészt azért, mert a tej nehéz italnak számít és reggel problematikusnak érezhetjük a megemésztését.
 
Ha reggel isszuk, a nap folyamán letargikusnak érezhetjük magunkat és savasságot okoz. Este azonban a tej felpörgeti az emésztőrendszert.
 
Ne fogyasszuk sós ételekkel, mert felpuffadhatunk tőle.
 
A tejnek nyugtató hatása van. Elalvás előtt kellemes nyugodtságot eredményez és ösztönzi a szerotonin hormon termelését – amitől jobban alszunk majd.
 
Amennyiben izomtömeget növelnénk, szintén érdemes este inni egy pohár tejet.
 
A tej esti fogyasztása segít a szervezetnek hatékonyabban felszívni a kalciumot.
 
Üres gyomorra ne igyunk tejet!
 
Számos szakember óva int attól, hogy éhgyomorra fogyasszuk a tejet. Ez ugyanis egy nehéz ital, s puffadtnak, tompának érezhetjük magunkat miatta.
 
Ha laktóz-intoleranciánk van, gyomorproblémáink vagy rossz az emésztésünk, tartsuk távol magunkat reggel ettől az italtól. A joghurt vagy más, erjesztett tejtermék üres gyomorra szintén nem javasolt, mert sósavat képez, s ez elpusztítja a tejtermékekben található tejsavbaktériumokat – majd savasságot okoz. Olvasd el: a joghurt csökkenti a mellrák kockázatát
 
A reggeli tejfogyasztást még az Ayurveda szerint is kerülni kell.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.