2023. 01. 18. - 10:30

Mikroköddel hatol át a bőrön egy új gyógyszeres eszköz

Mikroköddel hatol át a bőrön egy új gyógyszeres eszköz

Ahogyan minden évben, idén is bemutatkoztak egyedi egészségügyi eszközök a CES 2023 technológiai kiállításon Las Vegasban. Ezek egyike a Droplette rendszer, helyi gyógyszeres kezeléshez.

Minden esztendőben sor kerül a CES (Consumer Electronics Show) technológiai tárlatra Las Vegasban, ahol általában egészségügyi eszközöket is bemutatnak a kiállító standokon.
 
Idén az egyik legérdekesebbnek a Massachusetts-i Technológiai Intézet (Massachusetts Institute of Technology – MIT) Droplette rendszere bizonyult, melyet két tudós fejlesztett ki otthoni használatra.
 
Egy kézi eszközről van szó, mely a folyadékokat apró cseppekké alakítja – ezek 100-szor kisebbek, mint egyetlen hajszál - majd aeroszollá vagy „mikroköddé” alakítja és „injektálja” a bőrbe. Olvasd el: Mikrorobotok szállíthatnak gyógyszert a belekben
 
Mikroköddel hatol át a bőrön egy új gyógyszeres eszköz - Fotó: droplette.io
Mikroköddel hatol át a bőrön egy új gyógyszeres eszköz - Fotó: droplette.io
 
Az elmélet szerint az apró részecskék rendkívül erősek, ugyanis mélyen felszívódnak, s ezzel javítják a kezelést. A készülék ára jelenleg 299 dollár, azaz 109 ezer forint. Olvasd el: A folyékony robot sosem fogy ki, amíg kap enni
 
„A Droplette rendszer lényegében kitölti a kábítószer- és gyógyszerbejuttatásban használatos, bőrön keresztül alkalmazott fájdalmas tűk és a krémek, kenőcsök helyi alkalmazása közötti űrt. Ez az eszköz a nagy sebességű mikroköd segítségével fájdalommentesen áthatol a bőrön, lehetővé téve, hogy a terápiák elérjék kitűzött céljukat az egész testben – mondta el Ross Radusky orvos, az EverydayHealth szakértője.
 
Hozzátette: a bőr szintjén ez olyan, az idősödést kezelő, kollagénnövelő terápiákat eredményezhet, amelyek forradalmasíthatják az öregedés kezelését.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.