Egészség hírek

Mit iszol? Olyan hangulatod lesz

Mit iszol? Olyan hangulatod lesz

Nagymértékben meghatározza hangulatunkat, milyen alkoholos italt választunk. Egy új, globális tanulmány pontosan leírta, melyik szesz hatására hogyan érezzük magunkat.

Milyen alkoholos italt szoktunk fogyasztani? Választásunk nagymértékben befolyásolja, hogyan érezzük magunkat, mit vált ki belőlünk.

Egy globális felmérés most mindenki számára egyértelművé teszi, melyik ital hogyan hat rá. A megkérdezettek több mint fele azt mondta, a vörösbor vagy a sör hatására relaxáltnak, nyugodtnak érzi magát. Nagyjából 2-5 sör elfogyasztása magabiztosabbá teszi őket, míg a kb. negyed liter bort megivók szexisebbnek érzik magukat.

Minden ital kicsit más hatást vált ki nőknél és férfiaknál egyaránt

Minden ital kicsit más hatást vált ki nőknél és férfiaknál egyaránt

A likőrök okozzák a „legvadabb” hangulatváltozásokat. Közel 60 százalékuk azt mondta, az ital hatására energetikusabbak és magabiztosabbak, de valószínűbb az is, hogy agresszívek lesznek, betegek, nyugtalanok, sőt sírva is fakadhatnak, szemben azokkal, akik sört vagy vörösbort isznak.

Példának okáért a likőrt ivók közel egyharmada állította, hogy 1-2 ital elfogyasztása után nagyobb eséllyel voltak agresszívak, összehasonlítva őket a vörösborosokkal, akiknek csak 2,5 százaléka érzett ilyesmit, illetve a sörösöknek, akiknek 7 százaléka.

A tanulmány rámutatott: az alkoholos italok hirdetései általában a pozitívumokat emelik ki a fogyasztásukból, ám fontos tudni, hogy negatív hatásaik is vannak, illetve, hogy milyen hangulati, érzelmi változásokat okoznak.

A felmérés ugyanakkor bizonyítékot szolgáltatott arra is, hogy olykor az emberek a szeszes italt érzelmeik – legyen az pozitív vagy negatív – „szabályozására” használják.

A globális tanulmány egyébként 30 ezer ember bevonásával készült, 21 ország részvételével, 11 különféle nyelvet beszélő résztvevővel - 2015 novembere és 2016 januárja között zajlott.

A férfiak hajlamosabbak agresszióra saját bevallásuk szerint, ha isznak

A férfiak hajlamosabbak agresszióra saját bevallásuk szerint, ha isznak

A különféle alkoholos italok más és más módon hatnak az agyra és az érzelmekre – s persze a fogyasztás szintje is hatással van erre.

A likőröket gyorsabban megisszuk és nagyobb mennyiségben tartalmaznak alkoholt – vagyis gyors hatást vált ki, ahogyan a vér alkohol szintje megnő.

A szeszes italok hatása némileg változó nemek szerint is. Kutatók szerint ugyanis a nők nagyobb valószínűséggel nyilvánítják ki pozitív és negatív érzelmeiket is, bármilyen típusú alkohol fogyasztása után.

A férfiak pedig többször tapasztalnak agresszív érzéseket magukban az alkohol hatására.

Kutatók szerint az alkohol csökkenti a cselekedetek következményeinek mérlegelését, elnyomja a racionális látásmódot.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Sejtöregedést okozunk az alkoholizálással

A fiatal iszogatók agya megváltozik

B.A.

Elhunyt Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli

Nagyon fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt a betegségben szenvedő énekesnő. Gyászol a magyar zenevilág.   
Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

A plusz kilók sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem túl kedvezőek az emberre, ezért célszerű minél előbb megszabadulni tőlük. Vannak azonban olyan rossz sz...
Mel B-t támadja a férje

Mel B-t támadja a férje

Azzal vádolja válófélben levő férje az egykori Spice Girl-t, hogy ismét megszegte a házasság felbontásának szabályait, mivel korlátozta hozzáférését egyik ingat...
A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A formás izmos test természetesen szép látványt nyújt minden nő számára, de az még nem jelenti azt, hogy az ágyban is ugyanolyan jó, mint ahogy kinéz.   
Kis kedvenc karácsonyra?

Kis kedvenc karácsonyra?

Napjainkban egyre népszerűbb valamilyen háziállatot vásárolni ajándéknak. Érdemes azonban néhány dologra oda figyelni.   
Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Nagyon csalódottnak tűnik a csinos színésznő – Halle Berry a közelmúltban szakított legutóbbi kedvesével, s most úgy véli, „befejezte”, már ami a szerelmet ille...
Gyömbérrel az émelygés ellen

Gyömbérrel az émelygés ellen

Ez a csodálatos növény igazi immunerősítő. Számos pozitív hatása ismert és a kismamák rosszullétén is képes segíteni.   
Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

A csoki nemcsak ehető finomság – igazi kényeztetés a bőrnek is. Számos dologra használható a szépségápolásban is, ezért érdemes élni vele. Készítsünk most el eg...
Robbie Williams 7 napig az intenzíven volt!

Robbie Williams 7 napig az intenzíven vo...

Megdöbbentő dologról mesélt a sikeres énekes: Robbie Williams-et egy furcsa agyi probléma miatt 7 napig az intenzív osztályon ápolták, drámája miatt orosz konce...
NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelentkezzen MOST

NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelen...

Most regisztráljon a Nice Szépségverseny Házi Kedvenc kategóriájába és vegyen részt Nyereményjátékunkon!   NYEREMÉNYJÁTÉK új és már korábban regisztrált verseny...
< >