2021. 11. 22. - 10:35

Napi 1000 lépéssel többet jelent, ha ittunk kávét?

Napi 1000 lépéssel többet jelent, ha ittunk kávét?

Az emberek ezer lépéssel többet tesznek meg kávéfogyasztás után, mint ha nem ittak a kis fekete nedűből – állapította meg egy új tanulmány.

Meghökkentő eredményre jutott egy új tanulmány: eszerint 1000 plusz lépést tesznek meg naponta az emberek, ha ittak reggel kávét.
 
A Kaliforniai Egyetem szakemberei 100 felnőttet vontak be a kutatásba. Az önkéntesek folyamatosan viseltek EKG-eszközt, amely folyamatosan regisztrált adatokat. 
 
A készülék 2 héten át figyelte a koffeinbevitelt, a mozgást, az alvást és az egészséget – s felfedezte a kávéfogyasztás jótékony és káros rövid távú hatásait is. Olvasd el: A kávé előnyei - így segíti egészségünket a cappuccino vagy a latte
 
Sokat tesz a kávé azért, hogy többet mozogjunk?
Sokat tesz a kávé azért, hogy többet mozogjunk?
 
A kutatócsoport szerint az emberek naponta nagyjából 1000 lépéssel sétálnak többet, ha megisszák a kávéjukat, de az alvásuk 36 perccel csökken az első csésze elfogyasztása után, majd további 18 perccel minden további csésze megivását követően.
 
Az eredmények rávilágítanak a kávé és az egészség meglehetősen komplex kapcsolatára – állapították meg a kutatók. Olvasd el: Segíthet a kávé a száj és a fogak egészségén?
 
A kávé a leggyakrabban fogyasztott ital a világon, ennek ellenére az egészségre gyakorolt ​​hatása bizonytalan.
 
„Miközben a hosszú távú megfigyeléses tanulmányok többsége a kávéfogyasztás számos lehetséges előnyére utal, ez az első randomizált vizsgálat, mely a kávéfogyasztás valós idejű fiziológiai következményeit vizsgálja” – emelte ki Gregory Marcus, a tanulmány vezető szerzője.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.