2021. 02. 15. - 10:35

A kávé előnyei - Így segíti egészségünket a cappuccino vagy a latte

A kávé előnyei - Így segíti egészségünket a cappuccino vagy a latte

Cappuccino vagy latte? Esetleg egy jó kis eszpresszó? Tudtuk, hogy a kávé különböző változatai megküzdhetnek egyes egészségügyi komplikációkkal? Ilyen a diabétesz, a májprobléma és a depresszió is.

Tudtuk-e, hogy a kávé különféle változatai hozzájárulhatnak bizonyos egészségügyi komplikációk kezeléséhez? Lehet szó diabéteszről, depresszióról vagy akár májproblémáról is – a kávé választ jelenthet a kérdéseinkre.
 
Ha kifejezetten kedveljük a kávét, s egy csésze ilyen, meleg koffeines ital kimondottan alkalmat jelent a számunkra, örömteli hír lehet, hogy a fogyasztása távol tarthat bennünket különféle súlyos betegségektől.
 
Számos, csodálatos rejtett tulajdonsága van, melyek meglephetnek minket. Olvasd el: Segíthet a kávé a száj és a fogak egészségén?
 
Egy jó kávé nemcsak a koncentrációnknak tesz jót
Egy jó kávé nemcsak a koncentrációnknak tesz jót
 
Lássuk, mely kávék milyen hatással rendelkeznek.
 
1.Cappuccino: manapság az egyik legkedveltebb kávé – szakértők szerint komoly egészségügyi előnyökkel is bír. Segíthet kezelni a koleszterinszintet és megelőzni számos, szívvel összefüggő problémát. A cappuccino az olyan szív- és érrendszeri gondokkal szemben is hatékony lehet, mint a stroke.
 
2.Eszpresszó: apró kis energiaforrás, mely gazdag aromájáról és ízéről ismert. Depresszió vagy rosszkedv ellen jól használható – felpörgeti a memóriát és a koncentrációt. Antioxidánsokban gazdag, így valóságos polifenol-erőmű, mely segíthet a különböző fertőzések és allergiák elleni küzdelemben. Véd a levegőszennyezés ártalmas hatásai, az UV-sugarak ellen. Kalóriában pedig meglehetősen szegény.
 
3.Latte: szintén igen népszerű kávétípus napjainkban. Egyedi aromával bír és számos ízben készül. A latte különösen jól jöhet a 2-es típusú diabétesz kordában tartásában. A szív- és érrendszeri betegségekkel szemben is védhet. Olvasd el: Segíti a kávé a szívroham megelőzését?
 
A kurkumás lattét érdemes kipróbálni, mert csodás tulajdonságai vannak – fokozzák a bőr egészségét, s tökéletes ragyogást biztosítanak. A kurkuma gyulladásellenes jellemzőiről is ismert, lattében fogyasztva memóriafokozóként és izomfájdalom-csökkentőként is működhet, illetve hozzájárul a fertőzés-kockázat enyhítéséhez.
 
4.Mocha Frappe kávé: mivel tejszínből, cukorból és erős kávéból készül, egy csésze mokka frappe a legjobb azonnali energiaforrás lehet. Segíthet megküzdeni a depresszióval, fenntartani a máj egészségét és megküzdeni az álmatlansággal. Ez a kávétípus tökéletes a megmagyarázhatatlan izomgörcsök ellen, s hozzájárul az egészséges csontsűrűséghez.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.