2022. 04. 04. - 10:30

Nem növeli az agydaganat kockázatát a mobiltelefon?

Nem növeli az agydaganat kockázatát a mobiltelefon?

A mobiltelefonok nem növelik az agydaganatok valószínűségét – derült ki egy nagyszabású új tanulmányból.

Noha az emberekben máig megvan a félsz, s időről-időre felbukkan a témában egy újabb tanulmány, a legfrissebb alapján a mobiltelefonok nem növelik az agydaganatok kockázatát.
 
A nagyszabású kutatás eloszlatja a vezeték nélküli technológia biztonságával kapcsolatos aggodalmakat.
 
A mobiltelefonok rádiófrekvenciás hullámokat bocsátanak ki, amelyek – ha a fej közelében tartjuk a készüléket - több centiméterre is behatolhatnak az agyba. Olvasd el: Már napi 1 alkoholos ital megváltoztathatja az agy szerkezetét
 
A mobiltelefonok nem növelik az agydaganatok valószínűségét
A mobiltelefonok nem növelik az agydaganatok valószínűségét
 
Ugyanakkor, a Journal of the National Cancer Institute folyóiratban közzétett tanulmány feltárta,  hogy nincs jelentős különbség az agydaganat kialakulásának kockázata terén azok között, akik soha nem használtak mobiltelefont és azok között, akiknek ez a mindennapjaik része. 
 
A kutatók 776 ezer nőt vettek górcsó alá Nagy-Britanniában, adatokat gyűjtöttek a telefonhasználatról és az azt követő, daganattal kapcsolatos bejelentésekről. Olvasd el: Valóban segít az agy felpörgetésében a délutáni alvás?
 
„Az eredmények alátámasztják a felgyülemlett bizonyítékokat, miszerint a mobiltelefonok általános körülmények közötti használata nem növeli az agydaganat kockázatát – mondta el Kirstin Pirie, az Oxford Population Health Rákjárványügyi Osztályának munkatársa. 
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.