2022. 01. 26. - 09:30

Meddővé tehetik a férfiakat a mobiltelefonok?

Meddővé tehetik a férfiakat a mobiltelefonok?

A mobiltelefonok lehetnek felelősek a férfiak alacsony spermiumszámáért és minőségéért – állapította meg egy új, dél-koreai tanulmány.

Terméketlenné tehetik a mobilok a férfiakat – állítják a kutatók. Egy új, dél-koreai tanulmány rámutatott, hogy a telefonok felelősek a manapság megdöbbentően sok férfinál tapasztalható alacsony spermiumszámért és silány minőségért.
 
A szakértők egyértelműen a technológiai eszközöket okolják a problémáért. Az összefüggést 18 tanulmány elemzése alapján azonosították, melyekben több mint 4 ezer spermiumminta szerepelt - a tudósok állítják, hogy az elektromágneses hullámok károsítják a spermát. Olvasd el: Zavarhatják az orvosi implantátumokat az okos eszközök?
 
Károsítják a spermiumokat az elektromágneses hullámok a szakértők szerint
Károsítják a spermiumokat az elektromágneses hullámok a szakértők szerint
 
„A mobilt használó férfiaknak törekedniük kell a telefonhasználat csökkentésére a spermaminőség védelme érdekében. További vizsgálatokra lesz szükség annak meghatározásához, vajon milyen hatással vannak az új mobiltelefon-modellek által kibocsátott elektromágneses hullámok a jelenlegi digitális környezetben – mondta el dr. Yun Hak Kim, a Pusan ​​Nemzeti Egyetem vezető kutatója. Olvasd el: 2 perc közösségi médiában töltött idő tönkreteheti a hangulatunkat
 
Akadt azért, aki megkérdőjelezte a levont következtetéseket. Allan Pacey spermaszakértő, a Sheffield Egyetem munkatársa megjegyezte: maga a modern élet nem feltétlenül tesz jót a spermiumoknak, s szerinte nem világos, hogy a mobiltelefonok valóban okolhatók-e. Úgy véli, a fenti tanulmány nem nyújt több egyértelmű adatot ehhez a 10 éve tartó vitához.
 
Megoldatlan kérdésnek nevezte a problémát. Hozzátette azonban, hogy ha a férfiak aggódnak, tartsák táskában a telefonjukat.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.