2017. 10. 30. - 09:50

Ősszel a legjobb edzést elkezdeni!

Ősszel a legjobb edzést elkezdeni!

Ha a nyarat egyébként is a klímaberendezés előtt pihegve töltöttük, késztetésünk támadhat a komolyabb edzésre, különösen, ha fel is szedtünk pár kilót. Az ősz a legjobb időszak arra, hogy sportolni kezdjünk. Lássuk, miért!

Vajon miért az őszi levélhullás időszaka a legideálisabb arra, hogy ismét belevágjunk az edzésbe – ha ugyan abbahagytuk egy időre?

Nyáron érthetően csökken a lelkesedésünk, hiszen a nagy meleg keveseket késztet arra, hogy futni vagy kondizni kezdjenek.

Az ősz azonban több szempontból megfelel az újrakezdéshez!

Mik ezek?

Előszöris, ha most kezdjük el, már bőven lesz gyakorlatunk és kitartásunk, mire érkezik az ünnepi szezon – a karácsonyi nyalánkságokkal együtt. Nagy eséllyel jobban oda fogunk figyelni arra is, hogy ne együnk túl sokat, hiszen nem szívesen kockáztatjuk elért eredményeinket a fittebb megjelenés terén.

Ősszel az időjárás is kiváló ahhoz, hogy kocogni, futni, gyalogolni kezdjünk

Ősszel az időjárás is kiváló ahhoz, hogy kocogni, futni, gyalogolni kezdjünk

Ősszel a hőmérséklet is ideális: már hűvösebb van, mint a nyári hónapokban, de még nem köszöntött be a zimankó. Kevesebb a bogár, azaz minden adott a kocogáshoz, gyorsgyalogláshoz a helyi parkban vagy a környékünkön.

Ha van kutyánk, az még külön előnyös az edzés elkezdéséhez: motivál bennünket a kimozdulásra. Amennyiben nincs eb, de jó lenne, ha nem egyedül mennénk, keressünk egy ismerőst, aki szívesen tart velünk. Ha ketten megyünk edzeni, a motiváció is nagyobb!

Ne csak futásban, kocogásban gondolkodjunk: a biciklizés, gyorsgyaloglás, sőt a tánc is nagyon jó edzésforma.

Tévénézés közben is lehet tornázni: nyújtsunk, vagy állva végezzünk ugráló-, térdemelő, karokat átmozgató gyakorlatokat.

Fontos azonban, hogy amennyiben hosszú ideje nem edzettünk vagy egészségügyi problémáink vannak, érdemes konzultálnunk orvosunkkal, mielőtt hozzálátunk.

Kapcsolódó cikk:

Szívbetegség ellen jóga plusz aerobik?

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.