Egészség hírek

Ősszel a legjobb edzést elkezdeni!

Ősszel a legjobb edzést elkezdeni!

Ha a nyarat egyébként is a klímaberendezés előtt pihegve töltöttük, késztetésünk támadhat a komolyabb edzésre, különösen, ha fel is szedtünk pár kilót. Az ősz a legjobb időszak arra, hogy sportolni kezdjünk. Lássuk, miért!

Vajon miért az őszi levélhullás időszaka a legideálisabb arra, hogy ismét belevágjunk az edzésbe – ha ugyan abbahagytuk egy időre?

Nyáron érthetően csökken a lelkesedésünk, hiszen a nagy meleg keveseket késztet arra, hogy futni vagy kondizni kezdjenek.

Az ősz azonban több szempontból megfelel az újrakezdéshez!

Mik ezek?

Előszöris, ha most kezdjük el, már bőven lesz gyakorlatunk és kitartásunk, mire érkezik az ünnepi szezon – a karácsonyi nyalánkságokkal együtt. Nagy eséllyel jobban oda fogunk figyelni arra is, hogy ne együnk túl sokat, hiszen nem szívesen kockáztatjuk elért eredményeinket a fittebb megjelenés terén.

Ősszel az időjárás is kiváló ahhoz, hogy kocogni, futni, gyalogolni kezdjünk

Ősszel az időjárás is kiváló ahhoz, hogy kocogni, futni, gyalogolni kezdjünk

Ősszel a hőmérséklet is ideális: már hűvösebb van, mint a nyári hónapokban, de még nem köszöntött be a zimankó. Kevesebb a bogár, azaz minden adott a kocogáshoz, gyorsgyalogláshoz a helyi parkban vagy a környékünkön.

Ha van kutyánk, az még külön előnyös az edzés elkezdéséhez: motivál bennünket a kimozdulásra. Amennyiben nincs eb, de jó lenne, ha nem egyedül mennénk, keressünk egy ismerőst, aki szívesen tart velünk. Ha ketten megyünk edzeni, a motiváció is nagyobb!

Ne csak futásban, kocogásban gondolkodjunk: a biciklizés, gyorsgyaloglás, sőt a tánc is nagyon jó edzésforma.

Tévénézés közben is lehet tornázni: nyújtsunk, vagy állva végezzünk ugráló-, térdemelő, karokat átmozgató gyakorlatokat.

Fontos azonban, hogy amennyiben hosszú ideje nem edzettünk vagy egészségügyi problémáink vannak, érdemes konzultálnunk orvosunkkal, mielőtt hozzálátunk.

Kapcsolódó cikk:

Szívbetegség ellen jóga plusz aerobik?

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

B.A.

 

 

Megérkezett minden otthon álma: az intelligens robot

Megérkezett minden otthon álma: az intel...

Olyan robotot alkottak meg, amely mindenki életét megkönnyítheti. Aeolus nemcsak a házimunkában segít, de az elveszett dolgokat is megtalálja.   
Krémes spenótos-articsókás ravioli

Krémes spenótos-articsókás ravioli

Míg tart a hideg idő, a legszívesebben krémes, meleg, ínycsiklandó fogásokat fogyasztunk. A tészta is ilyen, de nem mindegy, milyen formában! Íme ez a tökélyre ...
Jennifer Lawrence felhagy a színészkedéssel?

Jennifer Lawrence felhagy a színészkedés...

Régóta tervezgetik a színésznő, hogy visszavonul. Nemrég azonban végleg sikerült meghoznia a döntést.   
Kinek kell valóban a gluténmentes diéta?

Kinek kell valóban a gluténmentes diéta?

A glutén fehérje, melyet a búza, árpa és a rozs tartalmaz – bárki, aki allergiás a gluténre, okosabban teszi, ha elkerüli. De vajon mindenkinek szükséges a glut...
Mesterséges intelligencia – Ők is robotokkal dolgoznak

Mesterséges intelligencia – Ők is roboto...

Napjainkra a gyárak jó része állt át arra, hogy a mesterséges intelligencia segítségével robotokkal dolgoztat. Olyan nevek vannak köztük, melyeket világszerte m...
Agytorna kutyáknak?

Agytorna kutyáknak?

A szellemi képességüket támogathatja a mentális stimuláció, amelyet osztrák kutatók fejlesztettek ki egy érintőképes tréning segítségével.   
Kylie Jennerék jobban vannak, mint valaha

Kylie Jennerék jobban vannak, mint valah...

Először törte meg a csendet Travis Scott rapper, mióta megszületett Kylie Jennerrel közös gyermeke. A páros a hírek szerint még hasonló tetoválást is készíttete...
Fontos a gyermek szoptatása

Fontos a gyermek szoptatása

Szakemberek szerint az anyatejes táplálás több szempontból is kedvezően hat a baba fejlődésére, így például a stressz szintjére is.   
A mesterséges intelligencia megelőzheti az Alzheimer-kórt

A mesterséges intelligencia megelőzheti ...

Nemrégiben olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, amely akár tíz évvel a tünetek előtt jelezheti az Alzheimer-kórt. Ez nagy áttörést jelent a tudomá...
7 ok, amiért a sminket le kell szedni alvás előtt!

7 ok, amiért a sminket le kell szedni al...

Gyakran lusták vagyunk ahhoz, hogy késő este lemossuk a festéket arcunkról, különösen egy buliból hazatérve. Ám a smink eltávolítása több okból is fontos. Bőrün...
< >