Egészség hírek

Ősszel a legjobb edzést elkezdeni!

Ősszel a legjobb edzést elkezdeni!

Ha a nyarat egyébként is a klímaberendezés előtt pihegve töltöttük, késztetésünk támadhat a komolyabb edzésre, különösen, ha fel is szedtünk pár kilót. Az ősz a legjobb időszak arra, hogy sportolni kezdjünk. Lássuk, miért!

Vajon miért az őszi levélhullás időszaka a legideálisabb arra, hogy ismét belevágjunk az edzésbe – ha ugyan abbahagytuk egy időre?

Nyáron érthetően csökken a lelkesedésünk, hiszen a nagy meleg keveseket késztet arra, hogy futni vagy kondizni kezdjenek.

Az ősz azonban több szempontból megfelel az újrakezdéshez!

Mik ezek?

Előszöris, ha most kezdjük el, már bőven lesz gyakorlatunk és kitartásunk, mire érkezik az ünnepi szezon – a karácsonyi nyalánkságokkal együtt. Nagy eséllyel jobban oda fogunk figyelni arra is, hogy ne együnk túl sokat, hiszen nem szívesen kockáztatjuk elért eredményeinket a fittebb megjelenés terén.

Ősszel az időjárás is kiváló ahhoz, hogy kocogni, futni, gyalogolni kezdjünk

Ősszel az időjárás is kiváló ahhoz, hogy kocogni, futni, gyalogolni kezdjünk

Ősszel a hőmérséklet is ideális: már hűvösebb van, mint a nyári hónapokban, de még nem köszöntött be a zimankó. Kevesebb a bogár, azaz minden adott a kocogáshoz, gyorsgyalogláshoz a helyi parkban vagy a környékünkön.

Ha van kutyánk, az még külön előnyös az edzés elkezdéséhez: motivál bennünket a kimozdulásra. Amennyiben nincs eb, de jó lenne, ha nem egyedül mennénk, keressünk egy ismerőst, aki szívesen tart velünk. Ha ketten megyünk edzeni, a motiváció is nagyobb!

Ne csak futásban, kocogásban gondolkodjunk: a biciklizés, gyorsgyaloglás, sőt a tánc is nagyon jó edzésforma.

Tévénézés közben is lehet tornázni: nyújtsunk, vagy állva végezzünk ugráló-, térdemelő, karokat átmozgató gyakorlatokat.

Fontos azonban, hogy amennyiben hosszú ideje nem edzettünk vagy egészségügyi problémáink vannak, érdemes konzultálnunk orvosunkkal, mielőtt hozzálátunk.

Kapcsolódó cikk:

Szívbetegség ellen jóga plusz aerobik?

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

B.A.

 

 

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >