2022. 04. 06. - 10:35

Távol tarthatja a szívbetegséget az avokádó

Távol tarthatja a szívbetegséget az avokádó

Kevesebb valószínűséggel szenvednek szívbetegségben, akik fogyasztanak avokádót – mutatott rá egy új tanulmány. Az értékes gyümölcs akár ötödére csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

Érdemes enni az avokádót! Azok számára, akik rendszeres fogyasztói, rengeteg előnyt kínál ez a gyümölcs.
 
Egy új kutatás eredménye rámutatott, hogy akik gyakran esznek belőle, kisebb eséllyel szenvednek szívbetegségben. Heti két vagy több adag avokádó akár ötödével lecsökkentheti a szívbetegségek kockázatát.
 
A Journal of the American Heart Association folyóiratban megjelent tanulmány szerint azok a férfiak és nők, akik gyakran fogyasztottak avokádót, 21 százalékkal mérsékelték a szívkoszorúér-betegség rizikóját. Olvasd el: Mégsem növelheti a szívbetegség-rizikót a tejzsír fogyasztása?
 
Az avokádó számos előnyt kínál fogyasztói számára
Az avokádó számos előnyt kínál fogyasztói számára
 
Ez az értékes gyümölcs élelmi rostot, kulcsfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, például C-, E- és K-vitamint, valamint magnéziumot.
 
„Tanulmányunk további bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy a növényi eredetű telítetlen zsírok bevitele javíthatja az étrend minőségét, fontos összetevő a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében” – mondta dr. Lorena Pacheco, a kutatás vezető szerzője. Olvasd el: A hetente kertészkedés csökkenti a korai halál kockázatát?
 
Bár egyetlen étel sem jelent megoldást a rutinszerű egészséges táplálkozásra, ez a tanulmány bizonyíték arra, hogy az avokádónak vannak egészségügyi előnyei – tette hozzá dr. Cheryl Anderson, az Amerikai Szív Szövetség epidemiológia és megelőzés tanácsának elnöke.
 
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.