2022. 02. 16. - 09:30

Technológia - 3D szkennelést használ a végtagprotézis

Technológia - 3D szkennelést használ a végtagprotézis

Háromdimenziós szkennelést használ a tökéletes illeszkedés érdekében egy vadonatúj protézis, amely óriási segítséget nyújt a hiányos végtagokkal élőknek.

Megfizethető művégtaggal állt elő egy cég: a TrueLimb 3D szkennelést alkalmaz a tökéletes illeszkedés eléréséhez, ezzel pedig a maga nemében az első.
 
A bionikus kar intuitív, rendkívül személyre szabott és ultrakönnyű – jelenleg 7.995 dollárért kínálják, ami 2 és fél millió forint. A protézist pontosan a másik végtag tükörképeként tervezik meg.
 
A TrueLimb története Easton Lachappelle amerikai feltalálóval kezdődött, az Unlimited Tomorrow vállalat alapítójával és vezérigazgatójával: amikor Coloradóban járt egy tudományos vásáron, találkozott egy 14 éves lánnyal, aki 80 ezer dolláros protézist viselt. Olvasd el: Felfújható robotkéz segít az amputáltaknak
 
Protézis fejlett technológiával - a TrueLimb 3D szkennelést alkalmaz a tökéletes illeszkedés eléréséhez
Protézis fejlett technológiával - a TrueLimb 3D szkennelést alkalmaz a tökéletes illeszkedés eléréséhez
 
A véletlen találkozás ihlette meg, ettől kezdve forradalmasítani akarta az iparágat azzal, hogy létrehozza az 1000 dollár alatti protézist, mivel a csillagászati összeget elfogadhatatlannak tartotta.
 
2014-ben alapította meg Tony Robbinsszal együtt az Unlimited Tomorrow-t, s a jobb protézistechnológia létrehozásának szentelt az életét.
 
A startup cég a hozzá fordulóknak a lehető legkényelmesebb illeszkedést biztosítja protéziseivel, melyekhez az első felmérést és konzultációt online végzik.
 
A virtuális konzultációt követően 3D szkennert küldenek a páciensnek, amellyel felvételt készíthet maradék végtagjáról. Ez teszi lehetővé a pontosabb, személyre szabott protézis elkészítését. Olvasd el: Az új eszköz észleli, milyen kézmozdulatra törekszünk
 
A cég csapata ezután egy sor ellenőrző aljzatot szállít ki, hogy értékelje a kényelmet és az illeszkedést a 3D nyomtatás, összeszerelés és az élőben tesztelés előtt.
 
A megfelelő illeszkedés mellett a módszer azzal az újdonsággal is szolgál, hogy a páciensek 450 bőrtónus közül választhatnak. Sőt, még fémes ezüst és koromfekete színvilág is elérhető.
 
Az intuitív protézisek egyensúlyt és könnyedséget nyújtanak a mindennapi tevékenységek során.
 
 
Az egyes, egyedi aljzatokba akár 36 beágyazott, ultraprecíz érzékelő-tömb kerülhet, mely 360 fokos lefedettséget biztosít a maradék végtag számára. A vezérlés mindig intuitív, függetlenül az izom elhelyezkedésétől, s minden érzékelő az illető egyedi izomhelyeihez van kalibrálva.
 
A TrueSense technológia segítségével a fejlett végtagprotézis összeolvad az anatómiával és egyetlen egységet alkot.
 
A protézis egyetlen töltéssel egész nap használható - az USB-C töltés ráadásul lehetővé teszi a gyors bekapcsolást.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.