2020. 10. 26. - 10:30

Top 4 szabály, ha cukormentesen is élveznénk az életet

Top 4 szabály, ha cukormentesen is élveznénk az életet

Akár ünnepi időszak köszönt ránk, akár a hétköznapok, az édességek olykor bizony nagyon jól esnek. Érdemes azonban betartani bizonyos szabályokat, hogy ne legyen bajunk belőlük, különösen diabétesz esetén.

Édesszájúságát mindenki szereti időről-időre kielégíteni. Azoknak az embereknek azonban, akik cukorbetegséggel küzdenek, fontos nagyon óvatosnak lenniük. Nem fogyaszthatnak mindent, amit a többiek, vagy ha igen, nem ugyanúgy elkészítve.
 
Ez igaz a krónikus egészségügyi állapotok esetében is, ezért a diabéteszesek és az elhízással küzdők komolyan tarthatnak attól, hogy az édesség vagy a bő olajban sült dolgok fogyasztása komoly gondot okozhat a számukra. Olvasd el: Személyre szabott kezelést adhat a mesterséges intelligencia
 
Diabétesz esetén is lehet édességet fogyasztani, csak másként készítve
Diabétesz esetén is lehet édességet fogyasztani, csak másként készítve
 
Aggódni azonban szükségtelen - vannak ugyanis cukormentes változatai a süteményeknek, s ezeket otthon is egyszerűen el lehet készíteni. Ráadásul, napjainkban alacsony cukortartalmú édességek és desszertek számos édességboltban és pékségben könnyen beszerezhetők.
 
Persze, a desszert már csak desszert marad, azaz teljesen egészséges semmiképp nem lesz. Ám ha szeretnénk egészségesebb verziót készíteni, számos receptet találunk, melyek segítségével elkészíthetjük őket és nyugodtan élvezhetjük azokat családunk, barátaink körében.
 
Íme az a 4 szabály, amelyeket be kell tartani, ha egészségesebb és biztonságosabb édességeket ennénk. Olvasd el: 5 mítosz a csoki kapcsán
 
1.Használjunk alacsony zsírtartalmú vagy zsírszegény tejet a szokványos helyett.
 
2.Olyan vajat válasszunk a süteménykészítéshez, amely alacsony zsírtartalmú tejjel készült.
 
3.Helyettesítsük az általában alkalmazott cukrot olyan összetevőkkel, mint a datolya, füge, édes gyümölcsök, melyek édes ízt kölcsönöznek.
 
4.Kerüljük a mesterséges édesítőszereket.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.