2018. 04. 24. - 12:07

Ajakfeltöltés: mi hangzik el a konzultáción?

Ajakfeltöltés: mi hangzik el a konzultáción?

Egy ajakfeltöltést megelőzően sebészünkkel számos dolgot kell egyeztetnünk. Fontos, hogy a legőszintébben válaszoljunk a kérdéseire, hiszen a műtét kimenetele is függhet ettől. Mi mindent kell átgondolnunk?

Amennyiben valaki aránytalanság miatt vagy esztétikai okból az ajakfeltöltés mellett dönt, érdemes tudnia, hogy az egynapos sebészeti beavatkozást végző orvossal előzetes konzultáción kell részt vennie.
 
Ennek során a páciens megbeszélheti a sebésszel, mi a cél, milyen eredményt is szeretne elérni. Ha ez egyértelmű, akkor az orvos javasol módszereket. Fontos azonban, hogy végig őszinték legyünk a sebészünkkel, hiszen sok múlik azon, megfelelőek-e a körülmények az operáció elvégzéséhez.
 
Az alábbi kérdéseket kell megvitatnunk vele.
 
1.Vannak-e egyéb egészségügyi állapotok vagy gyógyszerallergia, amely befolyásolhatja a beavatkozást?
 
Fontos, hogy az ajakfeltöltés előtt álló páciens megbeszélje orvosával a teendőket
Fontos, hogy az ajakfeltöltés előtt álló páciens megbeszélje orvosával a teendőket
 
2.Voltak-e korábbi operációink?
 
3.Milyen gyógyszereket, vitamint, gyógynövényt szedünk jelenleg?
 
4.Élünk-e jelenleg alkohollal, dohánnyal, rekreációs gyógyszerrel?
 
5.Mit szeretnénk elérni a műtéttel? Mi a fő motiváció?
 
A sebésznek meg kell kérnie a pácienst néhány útmutató dologra.
 
Ilyen, hogy a tükör előtt pontosan mutassa meg, mit szeretne, hogyan változzon meg az ajka. Szükség lesz képek készítésére, az arc pontos megmérésére, valamint számítógépes képalkotásra, hogy a páciens lássa, hogyan fog kinézni a beavatkozás után.
 
Az orvos felméri az egészségügyi állapotát, kockázati tényezőit, a bőr rugalmasságát, valamint megvitatja a pácienssel, milyen módszerrel operálná és ennek milyen kockázati tényezői, komplikációi lehetnek. Azt is fontos megbeszélni, milyen érzéstelenítést kaphat a műtét előtt álló az egynapos sebészeti beavatkozás alkalmával.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.