2021. 05. 18. - 11:15

Ambuláns flebectomia - Visszér-kezelések 2021-ben

Ambuláns flebectomia - Visszér-kezelések 2021-ben

Számos modern technika áll ma már rendelkezésre a visszér-betegség gyors és kielégítő kezelésére. A hagyományos eljárásokkal szemben ezekkel a beteg akár már másnap dolgozhat.

A kidudorodó vénák eltávolítására ma már több igen korszerű technika létezik, melyek nemcsak a gyors beavatkozást teszik lehetővé, hanem azt is, hogy a páciens rövid időn belül visszatérhessen megszokott mindennapi tevékenységeihez. 
 
Sorozatunk első részében az endovénás lézeres ablációról esett szó. Lássuk a következőt.
 
Az ambuláns flebectomiát számos szakember javasolja a kidomborodó vénák eltávolítására, vagyis, sok betegnek ideális megoldás lehet.
 
Az orvos megjelöli a visszereket a beavatkozás előtt
Az orvos megjelöli a visszereket a beavatkozás előtt
 
A diagnózis során az orvos ultrahangos technológiára támaszkodik, hogy a problémát és a megduzzadt vénákat megvizsgálja.
 
Az eljárás megkezdése előtt marker segítségével feltérképezi a vénát. Fontod tudni ugyanis, hogy a visszér általában mélyebben van, bár határozottan látszik a bőrön át.
 
Miután megjelölte a vénákat, a specialista megmasszírozza az érintett régiókat és helyi érzéstelenítéssel elzsibbasztja azokat. Amint a duzzadt véna területet elzsibbadt, apró vágásokat ejt, követve a visszereket.
 
Egy horogszerű eszköz segítségével kihúzza a vénát, eltávolítva azt a testből.
 
Amikor a szakember végez a művelettel, sebészeti szalaggal zárja le a vágásokat és kompressziós harisnyát húz a lábra. A beavatkozást követően a beteg egyszerűen elhagyhatja az intézményt, s folytathatja normális mindennapi tevékenységeit.
 
A gyógyulás során a páciens tapasztalhat enyhe fájdalmat és duzzanatot, ez az időszak azonban nem tart tovább 1-2 hétnél.
 
Az orvos a tünetek enyhítésére gyógyszert ír fel.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.