2016. 10. 19. - 13:45

Az ijesztő visszérvérzést megelőzi az egynapos sebészeti műtét

Az ijesztő visszérvérzést megelőzi az egynapos sebészeti műtét

Nem nyújtanak túl szép látványt a bőrünkön kitüremkedő visszerek. Aki teheti, igyekszik elrejteni őket – ám a nagyobb gond az, hogy súlyos szövődményekkel járhatnak, sőt visszérvérzés is kialakulhat. Hogy mindezt hogyan lehet orvosolni egynapos sebészeti műtéttel, arról dr. Sepa György érsebész főorvos beszélt.

Számos ember mindennapjait keseríti meg a visszér – meggátolva azt is, hogy bármilyen mutatós ruhát felvegyenek, hiszen esztétikai szempontból nem egy szép látvány ez az egészségügyi probléma. A kitüremkedő visszerek ugyanakkor komolyabb gondot is okozhatnak, legsúlyosabb esetben olyan szövődmény alakulhat ki, mint például a trombózis vagy a tüdőembolia.

Dr. Sepa György, a Trombózisközpont érsebész főorvosa arról beszélt, mi a teendő akkor, ha ilyen súlyos szövődmény még nincs, de visszérvérzést tapasztalunk.

A kitüremkedő visszerek vérzését egynapos sebészeti műtét megelőzi

A kitüremkedő visszerek vérzését egynapos sebészeti műtét megelőzi

Mikor alakul ki a probléma?

Amennyiben a visszerességet nem kezeltetjük, idővel ezen az elhanyagolt területen elvékonyodik a bőr. Elég neki, ha erősen megvakarjuk, belekapunk, vagy kisebb trauma éri, már el is kezd vérezni a kitüremkedő ér. Az ilyen módon kialakult vérzés igen ijesztő lehet: nagy mennyiségű vér távozhat, de nem kerülünk életveszélyes állapotba – magyarázta dr. Sepa György.

A legtöbbször magától elmúlik a vérzés, de fontos óvintézkedéseket tenni, hogy a nagyobb baj lehetőségét elhárítsuk. Feküdjünk le és polcoljuk fel a végtagot. A vérző részre helyezzünk nyomókötést.

Amennyiben így sem szűnik meg a visszér vérzése, orvoshoz kell fordulni, hogy szakszerűen ellásson bennünket.

A visszérvérzés mindazonáltal veszélyessé válhat, ezért az ilyen eseteket jobb megelőzni. Dr. Sepa György azt ajánlja, hogy amennyiben végtagjainkon kékes-zöldes színű, kitüremkedő ereket tapasztalunk, minél előbb forduljunk szakemberhez.

Dr. Sepa György megelőzés céljából az egynapos műtétet javasolja

Dr. Sepa György megelőzés céljából az egynapos műtétet javasolja

Manapság igen korszerű módszerekkel, egynapos sebészeti műtéttel is segíteni tudnak a visszerességgel küzdő pácienseken. A leghatékonyabb – és egyben legmodernebb - gyógyítási lehetőség a rádiófrekvenciás módszer, amely nemcsak kíméletesen, fájdalommentesen, hanem gyorsan oldja meg a beteg problémáját.

Míg azonban eljut az egynapos sebészeti operációig, fontos, hogy viselje a rugalmas pólyát vagy kompressziós harisnyát.

Ilyen módon a véletlen visszérvérzéseket meg lehet előzni, sőt elkerülhető a fájdalom és a potenciális súlyos szövődmények, így a fekély és a mélyvénás trombózis – tette hozzá dr. Sepa György.

 

Dr. Sepa György érsebész főorvos elérhetősége:

E-mail cím: gyorgy@drsepa.hu

Telefonszám: +36-30/991-2587.

 

Kapcsolódó cikk:

Visszérben a legkíméletesebb: az F-Care Systems módszer

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.