2018. 08. 28. - 11:00

Drámai fogyás – Mi történik az egynapos műtét után?

Drámai fogyás – Mi történik az egynapos műtét után?

Nagymértékű testsúly-vesztést követően az ember vonalai korrekcióra szorulhatnak. Felesleges zsír- és bőr keletkezik, a testrészek majdnem tökéletes újraformálása az egynapos sebészeti műtéttel lehetséges. Mire lehet számítani azonban a beavatkozás után?

Ha valaki jelentős súlyfeleslegtől vált meg, annak óhatatlanul meglazul a bőre, felesleges zsír is keletkezik – az összképet nehéz harmonikussá tenni. Ebben van segítségünkre az egynapos sebészeti műtét, mely a körvonalakat korrigálja.
 
Magáról a műtétről már esett szó előző cikkünkben.
 
Mire számíthat azonban a páciens utána?
 
Orvosunk természetesen tájékoztat arról, hogy milyen kellemetlenségekre készülhetünk, s mikor térhetünk vissza  a normális aktivitásunkhoz egy zsírleszívást és korrekciót követően.
 
A műtét után alapos instrukciókat kapunk, arról, miként kell kezelni a csöveket, ha kaptunk ilyeneket az operáció során. Elmondják, milyen tüneteket tekintsünk normálisnak és melyek a komplikáció jelei.
 
Az egynapos sebészeti műtét után az első hét a legrosszabb
Az egynapos sebészeti műtét után az első hét a legrosszabb
 
Általánosságban elmondható, hogy kötések lesznek rajtunk és kompressziós szerelést is viselnünk kell – műtéti csövekre is számíthatunk.
 
Amikor az érzéstelenítő hatása elmúlik, tapasztalni fogunk fájdalmat. Ha egy hosszas és elviselhetetlenné válik, vegyük fel a kapcsolatot orvosunkkal. Duzzanatra is lehet számítani műtétet követően, amely hetekig – vagy akár hónapokig is – megmaradhat.
 
Ebben az esetben is érdemes konzultálnunk orvosunkkal, hogy megállapítsa, vajon a duzzanat normális-e, vagy problémát jelez.
 
A felgyógyulás ideje függ attól, hogy milyen procedúrán megyünk keresztül. Az első hét a legrosszabb, 2-3 hét alatt épül fel az ember.
 
Kellemetlenséget, duzzadást és zsibbadást egyaránt tapasztalhatunk. Képesek leszünk órákon belül sétálni az egynapos sebészeti beavatkozást követően, de ahhoz, hogy energiánkat valóban visszanyerjük, több hétre is szükség lesz – attól függően, hány műtétet végeztek rajtunk egyszerre.
 
A felépülés ideje jelentős és intenzív lehet az első pár napban. A fájdalom kordában tartására lehet használni gyógyszert, így nem jelenthet gondot a megfelelő pihenés sem.
 
Orvosi kontrollra 5 napon belül kell visszatérni. Ekkor távolítja el a csöveket a doktor. A duzzanat is leapad 5 héten belül, a műtét eredményei pedig 3 hónapon belül nyilvánvalóak lesznek.
 
Az első hét végén már képesek leszünk gyakrabban sétálni, de autót vezetni még nem. Erre csak 2-3 hét múlva kerülhet sor, amikor minden csövet és varratot eltávolított az orvos.
 
A duzzanat és a zsibbadás elmúlása több hónapot is igénybe vehet. A hegek 3 hónap-2 év időszakon belül halványulnak el.
 
Mielőtt bármilyen megerőltető tevékenységet végzünk, érdemes 6 hetet várnunk.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.