2019. 05. 28. - 11:55

Egynapos sebészet: a kézplasztika fajtái

Egynapos sebészet: a kézplasztika fajtái

Mivel a kezek azon testrészeink, melyeken jóval látványosabbak az öregedés jelei, mint másutt, aki erre érzékeny, ma már műttetheti kezét egynapos sebészeti eljárás keretében. Milyen megoldásai vannak a kézfiatalításnak?

Ahogy öregszünk, az idősödés jelei gyakorta a kezeken mutatkoznak meg, még ha a testünk egyéb részei fiatalosnak tűnnek is. A kezeken kidülledhetnek a vénák, a ráncok, s nem túl előnyös a megjelenésük.
 
A kézfiatalító plasztikai beavatkozás többféle lehetőséget is magába foglal. Az egynapos sebészeti eljárásnak is több fajtája van. Ezek közül az első kettőről már szó esett előző cikkünkben.
 
Lássuk, hogyan lehet még kézplasztikát végezni.
 
Egynapos sebészet: a kézfiatalításnak több lehetséges módja van
Egynapos sebészet: a kézfiatalításnak több lehetséges módja van
 
-Szkleroterápia: a szkleroterápia a közepes méretű ereknél (nagyobb mint 3 mm átmérőjű) hatékony. Mikroméretű tűvel oldatot juttatnak a vénába, majd a véna fehérré válik és fokozatosan eltűnik.
 
Kis kellemetlenséggel jár csupán, s nincs várakozási idő sem.
 
-Lézeres vénás kezelés: ezt a lézeres kezelést jellemzően kis- és közepes méretű erek kezelésére alkalmazzák (melyek átmérője 1-3 mm). A kézi eszközt a bőrön használják, a lézerfényt a vér elnyeli, ennek következtében a véredényeket koagulálódnak, s felszívódnak a szervezetben. Kismértékben kell csak várakozni a megfelelő állapot kialakulására.
 
Finom vonalak, ráncok, elszíneződés, napsérülés vagy szabálytalan pigmentáció kezelése
 
- Felszíni kémiai hámlasztás: a kémiai oldatot a kézre szivaccsal, pamutvattával vagy puha kefével, ecsettel viszik fel. A sebész dönti el, milyen hosszú ideig kell rajta hagyni, s közben figyeli, milyen változások történnek a bőrön.
 
A kémiai hámlasztók bizonyos típusainál az oldatot megfelelő idő elteltével „semlegesíteni” lehet. Nincs szükség utólagos kenegetésre vagy befedésre, s kevés várakozási időre számíthatunk a teljes eredmény eléréséhez.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.