2018. 10. 30. - 11:10

Felsőtest-plasztika: mit kell tudni a felépülésről?

Felsőtest-plasztika: mit kell tudni a felépülésről?

Amennyiben valaki a sebészeti beavatkozást választ a felsőteste korrigálása céljából, fontos tudnia, hogy a felépülés idején mire számíthat. Ez természetesen az operáció típusától függően is változik.

Komolyabb súlyvesztés, terhesség vagy egyéb okból történő megereszkedés miatt ma már sokan kérik felsőtestük sebészeti korrekcióját.
 
A műtétről, illetve az arra való felkészülésről már szó esett korábbi cikkeinkben.
 
Mire kell azonban számítani az operáció után?
 
Orvosunk mindenképp elmondja majd, mennyi ideig tart a felépülés és mikor térhetünk vissza a mindennapi aktivitáshoz és munkához. A műtét utánra mi magunk és a gondunkat viselő felnőtt is alapos utasításokat kap majd az alábbiakat illetően:
 
-a csövek kezelése, amennyiben ilyeneket behelyeztek a testünkbe
-normális tünetek, amelyeket tapasztalni fogunk
-bármilyen jel, mely komplikációra utal
 
A sebészeti beavatkozás utáni felépüléshez fontos a pihenés
A sebészeti beavatkozás utáni felépüléshez fontos a pihenés
 
A felsőtest-korrekciót követően azonnal érzékelhetünk bizonyos tüneteket. Attól függően, milyen volt a műtét intenzitása és a procedúrák száma, melyeken átestünk, akár a kórházban is maradhatunk 2 napig, míg felépülünk, de a legtöbb pácienst hazaengedik – persze felügyelettel.
 
Egy felkar-korrekció esetében a bemetszések helye körül kompressziós kötéseket helyeznek el. Ha mellemelésről volt szó, a keblek fölött gézkötést kell viselni és az orvosok valószínűleg néhány elvezető csövet is behelyeznek, melyeket pár nap után el kell távolítani.
 
Amennyiben a háton lett zsír eltávolítva, szintén a vágások helye körül szükséges felszerelés viselése, s tartózkodni kell a hátonfekvéstől, míg a felépülés nem teljes.
 
Bármilyen beavatkozásról volt is szó, fontos tudni: pihenni kell és tartózkodni minden megerőltető tevékenységtől hetekig. Persze fel lehet kelni és mozogni, de ez leginkább a vérrögök képződésének elkerülése miatt jó.
 
A felkar korrekciója esetén szükség van arra, hogy a karokat emelt pozíciójában pihentessük, a szív fölötti magasságban. A karok normális funkciói 2-3 hét után helyreállnak.
 
A hátról eltávolított zsír esetében kb. 7-10 napig kell hiányozni a munkából, de a megszokott tevékenységekhez csak 4-6 héten belül lehet visszatérni.
 
A teljes felső test korrekciót követő elvárások széleskörűek, orvosunkkal szükséges egyeztetni a teendőkről, hogy minimalizáljuk a komplikációk esélyét és maximalizáljuk az eredményességet.
 
Ha bármilyen problémát észlelünk az operációt követően, vagy a duzzanat és a fájdalom több mint 2 hete tart, azonnal fel kell vennünk a kapcsolatot orvosunkkal.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.