2018. 10. 09. - 10:10

Hogyan készüljünk fel a felsőtest korrekcióra?

Hogyan készüljünk fel a felsőtest korrekcióra?

Amikor meghozzuk a döntést, hogy sebészeti beavatkozás segítségével mondjunk búcsút megereszkedett felsőtestünknek, érdemes tudnunk azt is, hogyan kell előkészülni a műtétre. Be kell ugyanis tartani néhány szabályt a megfelelő gyógyulás érdekében.

A megereszkedett felsőtest, a felesleges bőr miatt – melyből akár kiütések is származhatnak – igencsak kellemetlenül érezhetjük magunkat.  
 
Manapság van megoldás a problémára, ugyanis hatékony felsőtest-korrekciót végeznek az orvosok egynapos sebészet keretében.
 
A műtétről és annak utóhatásairól már szó esett korábbi cikkeinkben.
 
Mi mindennel kell azonban vigyázni, ha az operáció mellett döntünk? Bizonyos szabályokat be kell tartani a műtét sikeressége és a megfelelő gyógyulás érdekében.
 
A gyógyuláshoz igyekezzünk megteremteni az otthoni körülményeket - legyen minden kezünk ügyében
A gyógyuláshoz igyekezzünk megteremteni az otthoni körülményeket - legyen minden kezünk ügyében
 
Az alábbiakban a felkészülésről lesz szó.
 
1.Előszöris fontos, hogy leszokjunk a dohányzásról, mivel a cigarettázás abbahagyása lényeges a jobb gyógyulás szempontjából.
 
2.Kerüljük az aszpirin alkalmazását, bizonyos gyulladásellenes gyógyszereket és egyes gyógynövényeket, mert ezek fokozott vérzést okozhatnak.
 
3.Attól függetlenül, milyen műtétet végeztetünk, nagyon fontos a hidratáltság az egynapos sebészeti beavatkozás előtt és után is, ez szükséges a biztonságos felépüléshez.
 
4.Stabil és megbízható súlyra van szükség ahhoz, hogy elvégezzék a felsőtest korrekciót – nem hátrány, ha a plasztikai sebészünk egyeztet az elhízáscsökkentő műtétet elvégzett orvossal, amennyiben átestünk ilyenen. Ez azért lényeges, mert tudnia kell, hogy elértük-e a stabil súlyunkat.
 
5.Amennyiben az orvos életmódbeli változtatásokat javasol, tegyünk meg mindent, hogy ezeknek megfeleljünk a legjobb műtéti eredmény és a komplikációk minimalizálása érdekében.
 
6.Ha a sebészeti beavatkozást járóbeteg-ellátásban végzik, legyünk bizonyosak abban, hogy lesz, aki hazafuvaroz bennünket és megfelelően el is lát a műtétet követő 1-2 napban.
 
7.Készítsük fel otthonunkat a gyógyulásra, vagyis alakítsunk ki egy támogató környezetet – mindent, ami fontos, helyezzünk el a kezünk ügyében, kérjünk segítséget a főzéshez vagy a takarításhoz, rendeljünk házhoz ételt. Ésszerű még a műtét előtt több adag ételt lefőzni és befagyasztani. Érdemes a hűtőt feltölteni zöldségekkel, gyümölcsökkel, sovány fehérjével.
 
Ha 5 évesnél kisebb gyermekünk van, őt nem szabad emelgetni ebben az időszakban, a kicsikről másnak kell gondoskodni legalább 2 hétig. Az emelés, vezetés, háztartási feladatok végzése ugyanis tiltott a gyógyulás idején.
 
Az ágyat is készítsük elő ahhoz, hogy mindent könnyen érjünk el. Legyenek magasabb párnák kikészítve a kényelmes fekvéshez. Könyvet, számítógépet, tévéirányítót és telefont tartsunk magunk mellett.
 
Kérdezzük orvosunkat arról, milyen ruházatot javasol a gyógyulás idejére. Legyen kényelmes és viseljünk bebújós papucsot a csukott és problémás cipők helyett.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.