2020. 03. 17. - 11:25

Fiatalodhatunk ezekkel a sebészeti eljárásokkal

Fiatalodhatunk ezekkel a sebészeti eljárásokkal

Manapság a sebészeti megoldások is jóval fejlettebbek, mint akár csak néhány évvel ezelőtt. Ezért egy kozmetikai beavatkozást akár kés nélkül is el tudnak végezni. Mely eljárások tesznek minket enélkül is fiatalosabbá?

A technológia fejlettsége napjainkban lehetővé teszi, hogy bizonyos sebészeti beavatkozásokhoz már ne legyen szükség vágásra.
 
Ennek tipikus példái a kozmetikai eljárások: napjainkban nem feltétlen kell kés alá feküdni egy mutatós fenék, kebel vagy száj megalkotásához. A nem sebészeti megoldások ráadásul gyorsak és kevesebb felépülési idővel is járnak.
 
Cikkünk első részében az arckezelés, valamint a mell- és fenékplasztika került szóba.
 
Lássuk a többit is.
 
1.Nem műtéti fogyás: az erőfeszítés nélküli fogyás ma már operáció nélkül is elérhető – persze, ez azokra vonatkozik, akik valóban extrém mértékben elhízottak és orvosi felügyelet mellett végzik rajtuk a teljes folyamatot.
 
A fogyás is elősegíthető modern egynapos sebészeti eljárásokkal
A fogyás is elősegíthető modern egynapos sebészeti eljárásokkal
 
Az egyik leggyakoribb nem sebészeti fogyásos eljárás az ún. BIB, Bioenterikus intragasztrikus léggömb használata, amely segít megküzdeni az elhízással. Az eljárást felügyelt, korlátozott kalóriatartalmú étrend és viselkedésmódosító programmal együtt hajtják végre. Ez hozzájárul, hogy a páciens 10-25 kilótól is megszabaduljon fél év alatt.
 
A BIB egy lágy, szilikon léggömb, amelyet a gyomorba helyeznek és steril sóval töltik fel. Ezzel az illető úgy érzi, mintha teleette volna magát és nem éhes – ezáltal kevesebb kalóriát fogyaszt és fogyni kezd. 6 hónap után, ha a cél súlyt elérték, a ballont kiveszik. A testsúly fenntartásához azonban megfelelő étrendet kell követni és szükséges mozogni.
 
2.Nem műtéti bőrfeszesítés: az utóbbi években igen népszerűvé vált a külső rádiófrekvenciás, koagulációs, lézeres vagy ultrahangos szűkítés - ugyanis nem műtéti alternatívaként szolgálnak az invazív eljárásokhoz, s korrigálják a bőr rugalmasságát, javítják a bőr minőségét, eltüntetik a finom vonalakat.
 
3.Vaginaszűkítés: a hüvelyi lézeres kezelést általában a stressz-vizeletinkontinencia kezelésére használják. Javítja a meglazult vagy rosszul funkcionáló vagina-bőrt és szövetet, s csökkenti a hüvely átmérőjét a közösülés során történő, fokozott szexuális stimuláció érdekében. A procedúra gyors és egyszerű.
 
Speciális lézer applikátort juttatnak a hüvelybe, majd a hüvely homlokfalát zsugorítják és meghúzzák, hogy jobban támogassa a húgyhólyagot. Ugyanekkor az applikátor a vagina átmérőjét is szűkíti, a labia külső bőrének textúrája, tónusa javul. Az egész eljárás kevesebb mint 30 percet vesz igénybe.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.