2018. 03. 13. - 11:35

Fülplasztika: hogyan készülhetünk fel rá?

Fülplasztika: hogyan készülhetünk fel rá?

Ahogyan számos egynapos sebészeti beavatkozás esetében, úgy a fülplasztika elvégeztetése előtt is fontos tudni, hogyan kell felkészülni a műtétre. Ez ugyanis lényeges az operáció sikeressége és a felgyógyulás szempontjából is.

Mielőtt egy műtétet elvégeznek rajtunk, mindig tisztában kell lennünk azzal, mit szabad előtte csinálnunk és mit nem.

Az egynapos sebészeti beavatkozások, így a fülplasztika esetében is fontos aszerint eljárni, amit az orvosunk tanácsol az operációt megelőző napokra.

A fülplasztika műtét elvégzéséről és arról, kinek javallott ez, már korábban szó esett.

Egy fülplasztika beavatkozás előtt a testmozgás, a fittség is fontos

Egy fülplasztika beavatkozás előtt a testmozgás, a fittség is fontos

Lássuk azonban, hogyan készülhetünk fel a sebészeti beavatkozásra.

Az orvosnak tisztában kell lennie egészségügyi előzményeinkkel, s fizikai vizsgálatot is végez annak érdekében, hogy meghatározza szervezetünk állapotát, fittségét.

Az alábbiakat fontos észben tartani.

A dohányzást abba kell hagyni legalább 6 héttel a műtét előtt – a megfelelő gyógyulás érdekében.

Kerülni kell az aszpirin és egyéb, gyulladásellenes gyógyszerek alkalmazását, illetve egyes gyógynövényeket, amelyek vérzést okozhatnak.

Attól függetlenül, hogy milyen típusú lesz a beavatkozás, nagyon fontos megfelelően hidratálni a szervezetet a biztonságos műtét és az azt követő felépülés érdekében.

Alkalmazzunk gondos bőrápolást. Tisztítsuk meg alaposan, beleértve a füleket és használjunk fényvédő krémet.

Lényeges az is, hogy együnk jól, csökkentsük a stresszt és mozogjunk eleget az egynapos sebészeti műtét előtt. Így biztosak lehetünk abban, hogy kellően felkészültünk rá.

A gyógyulás idejére pedig célszerű felkészülnünk: készítsünk be előre ételeket, legyen lehetőleg minden a kezünk ügyében, amire szükségünk lesz. A munkát szervezzük másik napokra, hagyjunk magunknak egy kis felépülési időt.

A cikket folytatjuk.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.