2017. 07. 25. - 10:00

Hogyan végzik a zsírátültetést?

Hogyan végzik a zsírátültetést?

A zsírátültetés számos plasztikai beavatkozás esetében használható megoldás. A művelethez szükséges zsírt saját testünk egy másik részéről ültetik át a sebészek. A kérdés az, hogyan is történik ez a sebészeti eljárás?

A zsírátültetések többféle plasztikai eljárás során alkalmazhatók. Ilyen az arczsír átültetés, a mellnagyobbítás, a mellrekonstrukció, a fenéknagyobbítás és a kéz fiatalítása például.

Hogyan kell azonban elképzelni egy ilyen sebészeti beavatkozás végrehajtását?

A zsírt a test egyik részéből ülteti át az orvos. Mossák és tisztítják, majd pedig speciális tűvel beinjekciózzák azokra a területekre, ahol feltöltésre van szükség.

Ezt a zsírátültetéses technikát többször is meg kell ismételni, ha a kívánt eredményt el akarjuk érni. Három fázisa van: az első a „begyűjtés”, a második a tisztítás és áthelyezés, a harmadik pedig a beültetés.

A sebész az alkalmas testterületről távolít el zsírt és fecskendezi át a feltöltendőbe

A sebész az alkalmas testterületről távolít el zsírt és fecskendezi át a feltöltendőbe

-A zsír begyűjtése során a sebész a pácienssel együtt dönt arról, hogy a test mely részéről ültessék át a zsírt. Az érzéstelenítés alatt végzett művelet során egy kis metszést ejt, amelyen át a zsírt eltávolítja, steril technikával, fecskendővel összekötött kanüllel. A zsírleszívás így a lehető legóvatosabban történik.

-Tisztítás és áthelyezés: ha elegendő zsírt távolított el a donor területről, a sebész előkészíti a zsírsejteket az átültetésre, a speciális fecskendők számára. A tisztítás során centrifugát is használnak, az esetleges szennyeződések kiszűrése céljából.

-Áthelyezés: azt a területet, melyre majd a megtisztított zsír kerül, előkészítik. A sebész a bemetszés helyére kanült vagy tűt vezet be. Többször is behelyezi és kiveszi, hogy a feltöltés tökéletes legyen.

Minden alkalommal, amikor a tű vagy a kanül kikerül a bőr alól, az új zsírszövet parcellák óvatosan a természetesekhez igazodnak. A műveletet addig folytatják, míg el nem érik a vágyott korrekciót.

Egyes sebészek masszázst is javasolnak annak érdekében, hogy a megfelelő kontúrt kialakítsák. Mások inkább az elhelyezés precíz technikájára esküsznek.

A sebészeti eljárás következő szakaszában egy kötést helyeznek a kezelt területre.

A cél az, a leginkább természetes eredményt érjék el.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Hol alkalmazható a zsírátültetés?

Zsír átültetés - alkalmasak vagyunk rá?

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.