2019. 07. 09. - 12:00

Kézplasztika: mi történik a műtét napján?

Kézplasztika: mi történik a műtét napján?

Kétségtelenül fiatalosabb marad a külső, ha teszünk érte – ez azonban a kézre kevésbé vonatkozik. A ráncok, vénák látványossága miatt idősebbnek nézhet ki, melyet napjainkban korrigálhat a kézplasztika. Mi történik az egynapos sebészeti beavatkozás napján?

Amikor valaki figyel magára, kellő testmozgással és megfelelő étrenddel hosszú időre megőrizheti fiatalos külsejét. Sajnos azonban a kezek többet elárulnak valódi korunkról, az idővel látványossá váló, kidagadó ráncok és vénák miatt.
 
Cikkünk korábbi részeiben a plasztikai beavatkozásról és lehetőségeiről esett szó.
 
Mi történik azonban a műtét napján?
 
A legtöbb kézfiatalító eljárás legalább harminc percet vesz igénybe, de akár 2 órán át is tarthat.
 
Egynapos sebészet: a kezeknek sem feltétlenül kell idősnek tűnniük
Egynapos sebészet: a kezeknek sem feltétlenül kell idősnek tűnniük
 
Előszöris, az orvos gyógyszert ad a páciensnek az egynapos sebészeti eljárás idejére.  A helyi érzéstelenítés és az intravénás szedáció a helyzettől függően alkalmazható.
 
A beteg biztonsága érdekében számos monitoron figyelik az állapotát, a szívverést, a vérnyomást, a pulzust és a vérben keringő oxigén mennyiségét.
 
A sebész azt a kezelési tervet követi, amelyet előzőleg egyeztetett a pácienssel.
 
Amint a beavatkozásnak vége, a beteget egy szobába viszik, ahol nyugodtan lábadozhat, de a monitorokon keresztül követik állapotát.
 
Zsírátvitel esetén tapaszok lehetnek a bőrön, melyeket 3-4 napig is otthagynak, hogy védő funkciót töltsön be.
 
Egy rövid megfigyelési szakaszt követően hazamehet a páciens, kivéve, ha a sebész másként rendelkezik, vagy utólagos beavatkozásra van szükség.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.