2021. 12. 21. - 10:40

Krioplasztika és a mélyvénás trombózis kezelése

Krioplasztika és a mélyvénás trombózis kezelése

Ha gondok adódnak az ember artériáival, vénáival vagy nyirokrendszerével, szükséges az érműtét elvégzése. Kérdés azonban, mely esetekben milyen operáció alkalmazható.

Mi a teendő, ha az ember érproblémákkal néz szembe? Az érműtétek segítenek kezelni a helyzetet, s elősegíteni a jobb életminőség elérését.
 
Cikkünk előző két részében az első négy kezelési módszerről esett szó. Mi áll még rendelkezésre, ha érgondokat kell megoldani?
 
1.Krioplasztika
 
A krioplasztika segít a perifériás érbetegségek kezelésében - a terápia megnyitja az artériákat.
 
Az artériák a vért a szívből szállítják a test többi részébe. Amennyiben a felgyülemlett plakk megsérti az artériák belső bélését vagy eltömíti a vérpályát, testrészeink nem kapnak bőséges vérutánpótlást.
 
A vérrög-képződés főként az alsó lábszárában vagy a combban tapasztalható
A vérrög-képződés főként az alsó lábszárában vagy a combban tapasztalható
 
A plakk lehet szövet, koleszterin vagy zsír - ezek blokkolják az artéria belső falát. A legtöbb embernél a lábban alakul ki az állapot. Nem megfelelő véráramlás esetén olyan tünetek észlelhetők, mint  zsibbadás, görcsök és fájdalom. Ha az érsebész javítja az áramlást, kevésbé leszünk stresszesek.
 
2.Mélyvénás trombózis
 
A mélyvénás trombózis kritikusnak számító állapot - akkor alakul ki, amikor rögösödés alakul ki a vénában. Ezek a felületi vénák a testben mélyen helyezkednek el.
 
A vérrög egy szilárd vércsomó, mely gátolja a véráramlást a vénában. Mindez főként az alsó lábszárában vagy a combban tapasztalható, ugyanakkor a vér a test más részein is kialakulhat. Az állapotot posztflebitikus szindrómának, poszttrombotikus szindrómának és thromboemboliának is nevezik.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.