2018. 05. 29. - 11:00

Megfelelő páciensek vagyunk a gynecomastiához?

Megfelelő páciensek vagyunk a gynecomastiához?

Ha a mellek megereszkedettek, az a férfiaknál sem mutat túlságosan előnyösen. Sokan gondolkodnak el emiatt azon, hogy sebészeti úton oldják meg a problémát. Mit kell azonban figyelembe venni, mielőtt döntünk?

A melleikkel a férfiaknak is lehetnek problémáik. A megereszkedett és/vagy kidudorodó mellek nem keltenek igazán előnyös látványt.
 
Az érthetően zavaró problémát ma már a gynecomastia sebészeti beavatkozással korrigálni lehet. Érdemes azonban komolyan átgondolni, milyen esetekben vállaljuk a gynecomastiát.
 
A leggyakoribb okok, amiért a műtét elvégzését kérik a páciensek, az alábbiak.
 
1.A mellek méretével vagy megjelenésével nem elégedettek.
 
2.Fizikai kényelmetlenséget tapasztalnak a mellek mérete, megjelenése miatt.
 
A sebész bejelöli, hogyan kell majd átalakítani a melleket a gynecomastia során
A sebész bejelöli, hogyan kell majd átalakítani a melleket a gynecomastia során
 
A gynecomastia műtétet megelőzően fontos tudni azt is, mikor vagyunk alkalmasak a sebészeti beavatkozásra.
 
-Lényeges, hogy a bőr kellően rugalmas legyen. A sikeres gynecomastia műtét magába foglalja megfelelő bőr összehúzást, miután a feleslegese bőrt eltávolították.
-A bőr nélkülözi a szükséges rugalmasságot, amennyiben 50 évesek vagy ennél idősebbek vagyunk, jelentős napkárosodás ért, sok stria jellemzi a melleket, vagy gyomor bypass műtéten estünk át.
 
-Ha korábban már kipróbáltunk étrendet, diétát, annak érdekében, hogy csökkentsük a mellméretünket.
-Amennyiben nem vagyunk jelentős mértékben túlsúlyosak. Noha a sebészeti beavatkozás segít ezeken az embereken is, az eredmény nem lesz annyira meggyőző.
 
Ezért az operáció előtt érdemes leadni kilót.
 
-Alkalmasak vagyunk a gynecomastia műtétre akkor is, ha nem alkalmazunk szteroidokat, túl sok alkoholos italt és marihuánával sem élünk. Egy feltevés szerint ezek az anyagok hozzá is járulhatnak a gynecomastia kialakulásához.
 
Fontos tudni még, mielőtt vállalkozunk a műtétre, hogy nem árt általában is jó egészségnek örvendeni – valamint reális elvárásokkal rendelkezni és pozitív hozzáállással.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.