2019. 04. 30. - 11:45

Mellimplantátum-csere: a gyógyulás lépésről-lépésre

Mellimplantátum-csere: a gyógyulás lépésről-lépésre

Aki vállalja a keblek megnagyobbítását műtéti úton, azt is tudnia kell, hogy ezek később felülvizsgálatra és cserére szorulnak. Az operáció hasonló kellemetlenségekkel jár, mint az első, de mennyi idő alatt épül fel a páciens?

Egy mellimplantátum cserét követően alapvető fontosságú, hogy a beteg betartsa a szabályokat. Az orvos utasításainak követése igen lényeges a komplikációmentes gyógyuláshoz.
 
Cikkünk előző részében a mellimplantátum-cserét követő gyógyulásról volt szó.  
 
Érdemes áttekinteni azonban, hogy hétről-hétre milyen kihívásokkal szembesülhet a páciens.
 
Az első hét
 
Fontos, hogy a gyógyulás első hetében a fejet és a lábakat kissé felpolcolva aludjunk. Ezzel csökkentjük a duzzadást a mellkasi részen. Használhatunk a célra rendes vagy ék alakú párnát, de fekvőfotelt is.
 
A gyógyulás idején be kell tartani az orvos utasításait
A gyógyulás idején be kell tartani az orvos utasításait
 
Sebészünk valószínűleg engedélyezi, hogy a műtét után 2-3 nappal lezuhanyozzunk. de a melleket semmiképp se szabad kádba meríteni (spa, jakuzzi is ide tartozik), legalább 4 hétig az operációt követően.
 
A plasztikai sebész javaslatától függően a kötszereket pár nappal a műtét után el lehet távolítani. Ha csöveket is helyeztek a testbe, ne zuhanyozzunk, míg el nem telt 24 óra azok eltávolítása után (ez általában 3 nap).
 
Utasíthat bennünket az orvos arra is, hogy a korai gyógyulási időszakban viseljünk kompressziós melltartót, hogy megelőzzük a folyadék felhalmozódását, kontrolláljuk a duzzanatot és helyén tartsuk az implantátumokat a gyógyulási idő alatt.
 
A varratokat, amelyek nem szívódnak fel maguktól, 1 héten belül kell kiszedni.
 
Az első héten tapasztalhatunk elszíneződést és duzzanatot, de ez hamar gyógyul.
 
Második-hatodik hét
 
A legtöbb duzzanat 1 hónapon belül múlik el. A mellimplantátum-csere műtét után általában 7-10 napon belül lehet visszatérni a munkához – természetesen attól függően is, hogy milyen tevékenységet végzünk.
 
Amennyiben nagyméretű implantátumokat választottunk, a mellek körüli bőr szűkösnek tűnhet – mivel a test alkalmazkodik a méret növekedéséhez.
 
Hosszútáv
 
Több hétbe vagy hónapba telhet, mire egy új implantátum végleges formája kialakul. Megváltozik az érzése, így például zsibbadás vagy bizsergés jelentkezhet a vágások területén – ez azonban az elkövetkező hetekben vagy hónapokban csökken.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.