2019. 04. 23. - 12:10

Mellimplantátum-csere: mennyi idő a gyógyulás?

Mellimplantátum-csere: mennyi idő a gyógyulás?

Miután lezajlott az operáció, a páciensnek igen fontos betartania a szabályokat a megfelelő gyógyuláshoz. Íme, mire lehet számítani a mellimplantátum-cserét követően.

Amennyiben egy nő úgy dönt, keblei mellimplantátumokkal előnyösebbek lennének a számára, tudnia kell, hogy ezek időnként felülvizsgálatot, sőt cserét is igényelnek.
 
Cikkünk előző részében a mellimplantátum-csere folyamatáról és magáról a műtétről volt szó.
 
Természetes, hogy a sebészeti beavatkozást követően mindenről tájékoztatja orvosa a pácienst, de érdemes áttekinteni, mire készülhetünk az operáció után.
 
Mi mindenről kell tudnunk? Fontos, hogy a műtéti csövecskék működésével – amennyiben kaptunk ilyeneket – tisztában legyünk. Tudnunk kell, melyek a normálisnak számító tünetek, s azt is, melyek a komplikációra utaló jelek.
 
A mellimplantátum-cserét követően…
 
… a kényelmetlenség érzés és a gyógyulási  idő hasonló az elsődleges mellnagyobbításéhoz. A beavatkozás napján is fel bírunk kelni és járni, de pár napba telik, míg a normális aktivitáshoz vissza tudunk térni. A felépülés szempontjából ugyanakkor lényeges, hogy felkeljünk és mozogjunk.
 
Nagyon fontos betartani az orvos utasításait
Nagyon fontos betartani az orvos utasításait
 
A diszkomfort érzés mértéke és időtartama nagymértékben függ az implantátumok méretétől és elhelyezésétől, járhat fájdalommal, merevség érzettel, duzzanattal, zúzódással és viszketéssel.
 
Amikor az altató hatása elmúlik, lehetnek fájdalmaink. Ha az extrém és hosszantartó, beszéljünk orvosunkkal! Pirosságot és duzzanatot is tapasztalunk majd a műtétet követően. Lépjünk kapcsolatba sebészünkkel, ha nem tudjuk eldönteni, vajon tüneteink normálisak-e vagy probléma jelei.
 
A gyógyulás ideje
 
Létfontosságú, hogy kövessük a sebészünk utasításait. Tisztában kell lennünk a kompressziós ruha viselését illető információkkal, a csövecskék kezelésével, az antibiotikum szedésével – amennyiben felírták -, s azzal is, milyen mértékben mozoghatunk, hogy az biztonságos legyen.
 
Sebészünk részletes utasításokat ad a normálisnak tekinthető tünetekről, melyeket tapasztalni fogunk, s a komplikációk potenciális jeleiről is. Lényeges az is, hogy realizáljuk: a felépülés személyenként változó lehet, ezért nem szabad emiatt bosszankodnunk.
 
Ha a mellimplantátumokat eltávolították és a keblek megemelését is elvégezték, az meghosszabbíthatja a felépülési időt.
 
Amennyiben az implantátumokat teljes mértékben eltávolították, a felgyógyulás rövid lehet, minimális kényelmetlenséggel.
 
A komolyabb fizikai aktivitást kerüljük, legalább az első két hétben a műtét után! A keblekkel pedig szintén legyünk óvatosak egy hónapon át.
 
Ami a mozgást illeti, a sebész ezzel kapcsolatban is utasításokat ad majd, melyeket mindenképp be kell tartanunk!
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.