2019. 01. 22. - 12:10

Mellnagyobbítás: a hegek és a műtét biztonsága

Mellnagyobbítás: a hegek és a műtét biztonsága

Ha egy nő nincs megelégedve a keblei formájával, méretével, esetleg az zavarja is őt a mindennapokban, ma már van lehetőség mellnagyobbításra és kisebbítésre. Egynapos sebészeti beavatkozással megoldható a dolog. Mit kell tudni a hegek helyéről és a biztonságról?

Manapság egynapos sebészeti eljárással elvégezhető egy mellnagyobbítás vagy kisebbítés, amennyiben a páciens erre vágyik.
 
A beavatkozással az emlők méretét és formáját korrigálni lehet – a műtétet végezhetik zsírátültetéssel, de szilikon gél vagy sóoldat használatával is.
 
Cikkünk előző részeiben szó volt magáról az eljárásról és az implantátumok típusáról.
 
Érdemes tudni azonban azt is, hogy milyen vágásokra és hegekre számíthatunk a műtét után.
 
A mellnagyobbítás kapcsán a hegek helyéről sem árt tudni
A mellnagyobbítás kapcsán a hegek helyéről sem árt tudni
 
Ezeket négy helyen helyezheti el a sebész: a mell alatt, közvetlenül a gyűrődés felett; a hónalj közelében, ahol a kar találkozik a mellkas területével; a mellbimbót körülvevő sötét terület, vagyis az areola alsó széle körül és a köldökben.
 
Biztonságos-e a mellnagyobbítás?
 
Fontos, hogy a mellnagyobbításra vállalkozó hölgyek tisztában legyenek azzal: az implantátumok nem tartanak örökké, cseréjükre szükség lesz. 
 
A mellnagyobbító sebészeti beavatkozás után időközönként vizsgálatot kell végezni, mivel az implantátumok állapotát fontos ellenőrizni. Ezt természetesen a plasztikai sebész kontrollálja.
 
A szilikon géllel töltött implantátumokat évek óta vizsgálják, de a részletes és aprólékos adatgyűjtést követően engedélyezték azok használatát kozmetikai mellnagyobbításhoz.
 
Nem találtak ugyanis összefüggést a szilikon fél implantátumok és a kötőszöveti betegség, valamint az emlőrák között, ahogyan a termékenység csökkenésével sem hozták kapcsolatba.
 
Amerikában három vállalatot is megbíztak, hogy fejlesszen és árusítson mellimplantátumokat, illetve gyűjtsön adatokat azon hosszútávú hatékonyságáról és biztonságosságáról.
 
A sebészeti technológiák és a mellimplantátumok egyaránt fejlődnek az évek során, növelve az eljárás biztonságát és megbízhatóságát.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.