2018. 03. 20. - 10:23

Mire számíthatunk a fülplasztika műtét napján?

Mire számíthatunk a fülplasztika műtét napján?

Ahogyan számos sebészeti beavatkozás esetében, úgy a fülplasztikánál is fontos tudni, mire kell készülnie a páciensnek, amikor megérkezik a műtétre. Ezek az utasítások igen fontosak az operáció kimenetele és a gyógyulás szempontjából.

A legtöbb egynapos sebészeti beavatkozáshoz hasonlóan a fülplasztika műtétet is megelőzi a megfelelő rákészülés. Magáról az operációról cikkünk korábbi részében már szó esett.
 
A páciensnek mindenképp tudnia kell, mi történik majd vele onnantól kezdve, hogy megérkezik a műtétre.
 
Fontos, hogy az operáció napján ne egyen – kis mennyiségű vizet szabad fogyasztania, nagyjából annyit, amennyi ahhoz elég, hogy a szánkat kiöblítsük fogmosáskor. Ha ugyanis ennél több folyadékot iszunk, az a műtét elhalasztásához is vezethet.
 
Vizet sem szabad inni a műtét előtt - csak nagyon keveset
Vizet sem szabad inni a műtét előtt - csak nagyon keveset
 
Viseljünk kényelmes ruhát a fülplasztika operáció napján.
 
A sebészeti beavatkozás idejére természetesen gyógyszereket kap a páciens, hogy ne okozzanak neki semmilyen fájdalmat vagy kellemetlenséget.
A leginkább bevett szokás az általános érzéstelenítés, noha a helyi érzéstelenítés vagy intravénás szedáció is szóba jöhet bizonyos esetekben.
 
A biztonságunk érdekében számos monitoron ellenőrzik az orvosok a szív működését, a vérnyomást, a pulzust, a vérben keringő oxigén mennyiségét.
 
A sebészeti beavatkozás során orvosunk követi azt a tervet, amelyet előzetesen megbeszéltünk. Miután a műtét lezajlott, egy olyan helyiségbe szállítanak át bennünket, amely alkalmas a felépülésre, s állapotunkat rendszeresen ellenőrizni tudják.
 
Valószínűleg megengedik, hogy rövid időn belül hazamenjünk – ha letelt a megfigyelési idő, leszámítva, ha a sebész másként dönt vagy szükség van egy újabb, helyreállító műtétre.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.