Egynapos sebészet

Sebészet: hogyan végzik a szemöldökemelést?

Sebészet: hogyan végzik a szemöldökemelést?

Előfordul, hogy a szemöldök megereszkedése miatt előnytelen változások történnek: megváltozik az arckifejezés, gyűrődések képződnek a homlokon, felesleges bőr- vagy zsírszövet keletkezik a szemek felett. Ilyenkor szükség lehet szemöldökemelésre. Hogyan történik ez?

Bizonyos esetekben, sőt, egy adott kor felett a szemöldök megereszkedéséből látványos problémák adódhatnak. Ma már bevett fiatalító eljárásnak számít a homlok- és a szemöldök környékének „rendezése”.

A sebészeti beavatkozás célja, hogy feszesebbé tegye a szöveteket a homlokrészen, így a szemöldök és a felső szemhéj fiatalosabb megjelenése visszaállítható.

Cikkünk első részében a szemöldökemelés jellemzőit írtuk le bővebben.

Háromféle technikával lehet elvégezni a sebészeti szemöldökemelést

Háromféle technikával lehet elvégezni a sebészeti szemöldökemelést

De hogyan is történik maga a szemöldökemelés?

Az ún. nyitott technikáktól kezdve a jóval összetettebb, rövid vágásostól az endoszkópos technikákig változó, miként végzik a sebészek ezt a műtéti beavatkozást.

Az eljárás során általában szükség van vágásra, a fejbőr haj-vonalának kezdeténél, olykor azonban a vágásokat a homlokon és/vagy a felső szemhéjaknál végzik.

Az alábbi három sebészeti technika jöhet szóba.

-Nyílt szemöldökemelés: a sebész ebben az esetben egy hosszú vágást ejt a homlokon, vagy a haj vonalánál, vagy a homlok egyik ráncában és megemeli a bőrt az alatta levő szövetekről. Meglazítja az izmokat és eltávolítja a zsírt. Minden felesleges bőrt is eltüntet, lenyomja a maradék bőrt, a szemöldököt pedig új pozíciójában ölti össze. Ez a módszert olykor klasszikus, koronális vagy trichofitikus homlokfelhúzásnak is nevezik.

-Endoszkópos szemöldökemelés: a sebész endoszkópot juttat a fejbőrbe, néhány nagyon apró vágáson keresztül. Az endoszkóp egy hosszú cső, végén fénnyel és egy miniatűr videokamerával. Ez teszi lehetővé a szakember számára, hogy a homlok számos belső struktúráját pontosan lássa. E megoldás igen kevés vágást igényel, de nem minden páciensnél mutat azonos eredményt.

-Limitált bevágásos technika: hibridnek számít, mely a nem-endoszkópos és a limitált bevágásos módszert egyaránt alkalmazza. A koronális technikából a végét alkalmazza, hogy felemelje a szemöldök külső részét, endoszkópos eljárás nélkül. A keletkező hegek rejtve maradnak az átmeneti hajvonalban, még a kopaszodó férfiaknál is, akiknek nagyon kevés a megmaradt haja.

S miközben ez az eljárás nem érinti a szemöldök középső részét, csökkentheti a ráncokat a szemek sarkában, melyeket általában szarkalábnak nevezünk.

Hogy mely típust alkalmazza a páciens esetében a sebész, az nagymértékben függ az arc berendezéstől, az esztétikai elvárásoktól.

A cél az, hogy minél szebb és természetesebb hatást érjenek el – a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva.

Kapcsolódó cikk:

Mit kell tudni a sebészeti szemöldökemelésről?

B.A.

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >