2017. 09. 12. - 10:50

Szemöldökemelés: mire számíthatunk a vágások helyén?

Szemöldökemelés: mire számíthatunk a vágások helyén?

A szemöldökemelő műtét természetes módon felvet néhány kérdést. A páciens érthetően tudni szeretné, számíthat-e valami maradandó nyomra a vágások helyén. Erre kaphatunk most választ.

A szemöldökemelő sebészeti beavatkozások bizonyos esetekben szükségesek lehetnek – leginkább akkor, ha a megereszkedett szemöldök előnytelen, mogorva kifejezést kölcsönöz az arcnak, vagy például mély ráncok jelentkeznek a homlokon.

A műtéttel ezek korrigálhatók, s az arc ismét fiatalosabbá válik.

A szemöldökemeléshez használt bemetszések jól elrejthetők a sebészeti műtét során

A szemöldökemeléshez használt bemetszések jól elrejthetők a sebészeti műtét során

A sebészeti technikákról előző cikkünkben már olvashattunk, ám arról nem, hogy milyen nyomot hagyhatnak ezek a homlokon vagy az arcon. Íme.

A szemöldökemeléshez alkalmazott vágások milyensége attól függ, milyen technikát választ az orvos – hegekkel mindenképpen jár. A bemetszéseket azonban a sebész szándékosan olyan helyen ejti, ahol könnyedén el lehet fedni: leggyakrabban a hajvonal kezdeténél, vagy pedig egy mélyebb homlokrétegben.

1.A nyitott vagy koronális technika esetében a metszést a fejbőr tetején ejtik, a fülek felett kezdődik, s eltakarja a haj.

2.Az endoszkópos homlokemelésnél három, apróbb bevágás történik a fejbőr tetején, valamint egy halántéki bemetszés mindkét oldalon. Ezeket is elrejti a haj.

3.Limitált bemetszéses technika esetén a vágásokat az átmeneti hajvonal rejti el (a halántékon). Ha a homlokfelhúzást elvégezték, ún. felső blepharoplasztikával egészül ki a folyamat, s szükséges felső szemhéj bemetszések ejtése is az eljárás teljességéhez. Így a szemöldökök közötti ráncolódás is kiküszöbölhető, de a szemöldökök belső felét is megemelik.

A cikket folytatjuk a műtétre való felkészüléssel.

Kapcsolódó cikk:

Sebészeti szemöldökemelés - mit kell tudni róla?

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.