Egynapos sebészet

Szemöldökemelés: mire számíthatunk a vágások helyén?

Szemöldökemelés: mire számíthatunk a vágások helyén?

A szemöldökemelő műtét természetes módon felvet néhány kérdést. A páciens érthetően tudni szeretné, számíthat-e valami maradandó nyomra a vágások helyén. Erre kaphatunk most választ.

A szemöldökemelő sebészeti beavatkozások bizonyos esetekben szükségesek lehetnek – leginkább akkor, ha a megereszkedett szemöldök előnytelen, mogorva kifejezést kölcsönöz az arcnak, vagy például mély ráncok jelentkeznek a homlokon.

A műtéttel ezek korrigálhatók, s az arc ismét fiatalosabbá válik.

A szemöldökemeléshez használt bemetszések jól elrejthetők a sebészeti műtét során

A szemöldökemeléshez használt bemetszések jól elrejthetők a sebészeti műtét során

A sebészeti technikákról előző cikkünkben már olvashattunk, ám arról nem, hogy milyen nyomot hagyhatnak ezek a homlokon vagy az arcon. Íme.

A szemöldökemeléshez alkalmazott vágások milyensége attól függ, milyen technikát választ az orvos – hegekkel mindenképpen jár. A bemetszéseket azonban a sebész szándékosan olyan helyen ejti, ahol könnyedén el lehet fedni: leggyakrabban a hajvonal kezdeténél, vagy pedig egy mélyebb homlokrétegben.

1.A nyitott vagy koronális technika esetében a metszést a fejbőr tetején ejtik, a fülek felett kezdődik, s eltakarja a haj.

2.Az endoszkópos homlokemelésnél három, apróbb bevágás történik a fejbőr tetején, valamint egy halántéki bemetszés mindkét oldalon. Ezeket is elrejti a haj.

3.Limitált bemetszéses technika esetén a vágásokat az átmeneti hajvonal rejti el (a halántékon). Ha a homlokfelhúzást elvégezték, ún. felső blepharoplasztikával egészül ki a folyamat, s szükséges felső szemhéj bemetszések ejtése is az eljárás teljességéhez. Így a szemöldökök közötti ráncolódás is kiküszöbölhető, de a szemöldökök belső felét is megemelik.

A cikket folytatjuk a műtétre való felkészüléssel.

Kapcsolódó cikk:

Sebészeti szemöldökemelés - mit kell tudni róla?

B.A.

 

 

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >