2022. 01. 18. - 10:40

Véna eltávolítása: kezelések és sebészeti eljárások

Véna eltávolítása: kezelések és sebészeti eljárások

A sérült vénákat fontos kezelni. A beavatkozások hozzájárulhatnak a funkció helyreállításához és az egészséges véráramlás biztosításához. Milyen módjai vannak ennek?

Nem kevés ember küzd a világon különféle vénás állapotokkal. Ezek kezelése elengedhetetlen, különösen, ha már fájdalmat, problémákat is okoznak.
 
A sérült vénákat érintő sebészeti beavatkozások hozzájárulhatnak azok funkcióinak helyreállításához, s biztosítják az egészséges véráramlást, azzal, lezárják vagy teljesen eltávolítják őket.
 
Ezen sebészeti eljárások a minimálisan invazívtól a közepesig terjedhetnek.
 
Az alábbiakban néhány kezelési módszerről olvashatunk, amelyet az érsebészek a sérült vénák kezelésére alkalmaznak.
 
A sérült vénákat fontos kezelni - a funkciók helyreállíthatók
A sérült vénákat fontos kezelni - a funkciók helyreállíthatók
 
Műtét
 
A visszerek nagyobb és duzzadt vénák, melyek nem halványulnak el egykönnyen, vagy időbe telik, mire eltűnnek nem invazív eljárásokat követően. Dönthetünk ezért úgy, hogy a lekötési eljárást választjuk.
 
Az érsebész ilyenkor zsibbadó szereket alkalmaz az érintett területen, majd eltávolítja a visszérrendszert a sérült érhálózatból. Összeköthetik a végeket és csupán a sérült részt távolíthatják el. Ezenkívül a vénavégen öltésekre lehet szükség.
 
Nem invazív eljárások
 
Ezen beavatkozások alkalmával nincs szükség arra, hogy a pácienst műtőben helyezzék el. Könnyen elvégezhetők az eljárások egy általános orvosi klinikán vagy laborban is.
 
De mely eljárásokról van szó?
 
-Külső lézerterápia: ez azt jelenti, hogy a bőrfelszín közelében lévő kis vénákat lézerrel zárják le.
 
-Szkleroterápia: a véna belsejének károsításához használatos módszer, amely hegszövetet képez és ez a véna elzáródásához vezet.
 
-Lézeres ablációs terápia: a sugárnyaláb átvezetését egy kis szálas huzalon végzi, hogy a vénákat bemetszés nélkül melegítse fel. A véna olyan károsodást szenved, amely a bőr lezárásához vezet.
 
L.A.

https://millennium-egeszsegkozpont.hu/

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.